Pictura, muzica si bricolajul sunt hobby-uri care pot fi cultivate si acasa, sa vedem cum sa decoram.

A va dedica unui hobby preferat este o modalitate de a-ti croi ceva timp: uneori, insa, pasiunile noastre necesita mult spatiu suficient pentru a ocupa o camera intreaga, acest lucru este adevarat chiar daca avem o casa mica.

In acest caz este pur si simplu necesar sa obtinem o camera mica din sufragerie prin ridicarea unui perete din gips-carton si trebuie doar sa ne dedicam activitatii noastre preferate. Cu mobilierul si sfaturile potrivite, atunci vom avea un colt Feng Shui pentru noi insine, pentru a profita la maximum.

Cum sa faci o zona de hobby dintr-o camera

Nu avem intotdeauna suficient spatiu pentru a avea o camera intreaga dedicata hobby-ului nostru preferat. In acest caz, putem impartasi camera de zi sau dormitorul, important este sa-l proiectam intr-un mod functional, urmand cateva elemente obligatorii precum:

Organizati spatiul : daca hobby-ul nostru necesita o multime de instrumente, trebuie sa avem la dispozitie containere, rafturi, rafturi si sa profitam de sistemele modulare pentru a fi asezate sub masa de lucru. Mai mult, o solutie ar putea fi pictarea unui perete cu vopsea magnetica pentru a atarna obiecte, unelte sau desene;

Camera comuna : daca decidem sa cream o camera pentru hobby intr-un studiu sau o camera functionala pentru copii, este util sa cream statia de hobby si statia de studiu pe doi pereti diferiti. In acest fel, fiecare va avea propriile spatii;

Panou ordonat : in functie de activitate, instrumentele de care avem nevoie sunt diferite, dar acest lucru nu inseamna sa le depozitam intr-un mod dezordonat. Un instrument util este panoul perforat pe care putem monta rafturi mici sau rafturi si aranja tot ce avem nevoie.

O camera diferita in functie de hobby-uri

Daca vrem sa avem un loc pentru noi, putem profita de renovare si putem crea o camera adaptata fiecaruia dintre hobby-urile noastre.

Camera de muzica

Jocul este o modalitate de relaxare si de a da frau liber imaginatiei, daca avem o camera intreaga la dispozitie, este si mai bine. In acest caz, pentru a avea o acustica buna, camera nu trebuie sa aiba o multime de mobilier, idealul este sa introduceti esentialul in interior. Scaunele si scaunele nu trebuie sa lipseasca, impreuna cu mici rafturi in care sa depozitati viniluri sau CD-uri.

Daca locuim intr-o cladire este esential sa izolam fonic camera atat pentru a nu deranja vecinii, cat si pentru a obtine o acustica buna, pentru a face acest lucru este posibil sa se utilizeze:

  • Panouri piramidale : asigura sunet liniar si sunt izolatori acustici excelenti
  • Panouri absorbante fonice: estetic frumoase si capabile sa elimine sunetul din exterior

De asemenea, muzica trebuie ascultata, deci trebuie sa cream un sistem cu mixere, microfoane si amplificatoare. In cele din urma, sistemul stereo implica conectarea multor fire, pentru a evita sa le lasati imprastiate si sa va puna in pericol siguranta, trebuie sa ne asiguram ca le aranjam in modul corect.

Camera de pictura

Desenul este pasiunea multora si a avea o camera pentru tine este o modalitate de a crea mici capodopere in timp ce stai confortabil acasa.

Pentru a organiza camera dedicata picturii, aveti nevoie de cateva elemente, dar esentiale. Sevalet este perfect pentru plasarea panza si permitand tempera sa se usuce mai bine.

A avea perii si culori intotdeauna in ordine este important, iar comoda devine o piesa de mobilier pe care sa o ai in camera pentru pictura. In metal sau lemn poate fi atat podea, cat si masa.

Daca suntem pasionati de pictura din viata, manechinul articulat este un ajutor suplimentar, care trebuie sa fie insotit si de saibe de perii si tavi pentru solventi.

Camera DIY

Do-it-yourself este un mod de a te dedica micilor locuri de munca DIY si de a economisi bani, deoarece iti permite sa te dedici intretinerii casei.

Pentru a cultiva acest hobby, nu putem sa nu avem un banc de lucru pe care sa ne realizam proiectele. Alaturi, camera nu poate lipsi de o comoda in care sa depoziteze burghiele si surubelnitele cu toti bitii lor.

Pe langa aceste instrumente, este important sa pastrati surubelnitele, ciocanele si cuiele in ordine si datorita panoului perforat este posibil sa aveti tot ce aveti nevoie cu o simpla privire.