In peisajul bucurestean, Biserica Tuturor Sfintilor Romani ocupa un loc aparte, atat prin prisma numelui, cat mai ales al aspectului. Vorbim despre un lacas de cult din lemn, “ascuns” intre blocurile din cartierul Rahova, pe o alee strejuita de copaci inalti. Dupa infatisare, s-ar potrivi mai degraba intr-un sat maramuresean, iar constatarea nu este deloc intamplatoare, dupa cum veti vedea in continuare. Casa Bucur, firma de servicii funerare din sectorul 5, ne-a impartasit istoria acestei cladiri cu totul deosebite, care “sparge” monotonia cromatica a zonei.

Conform casei de servicii funerare sector 5, Parohia Tuturor Sfintilor Romani a fost infiintata in anul 2002, la initiativa Preotului Ilie Cornel, paroh al Bisericii Eroii Martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989, cu Inalta Binecuvantare a Patriarhului de la acea vreme, Teoctist. Biserica propriu-zisa este o constructie din lemn in stil maramuresean, ridicata de o echipa de mesteri veniti de pe Valea Izei, din judetul mentionat anterior. Aceasta are forma de nava, iar catapeteasma, stranele, baldachinul, raclele si proscomidierul din interior sunt lucrate de catre sculptorul in lemn Ion Fosalau si ucenicii sai.

Firma de servicii funerare din sectorul 5 aminteste ca pictura care impodobeste catapeteasma, dar si cele care nu mai putin de 13 icoane care acopera peretii sunt realizate de catre pictorul-restaurator Catalin Palamariu. Biserica are doua hramuri: Sfintii Romani, praznuiti in a doua duminica dupa Rusalii, si Sfantul Nectarie Taumaturgul, cinstit pe data de 9 noiembrie, la o zi dupa Sfantul Mihai. Ctitorul lacasului de cult deosebit este Lucian Bentu-Ioan. Asezamantul monahal din zona mai include o biserica din caramida, cu acelasi nume, dar si o cantina sociala, denumita Sfanta Parascheva, sfintita in anul 2015 de Preafericitul Parinte Daniel.

servicii funerare sector 5

O firma profesionista de servicii funerare din sectorul 5, asa cum este Casa Bucur, cu o activitate indelungata si maximum de respect pentru clientii sai, intelege ca nu este suficient sa ofere produse si servicii, ci si informatii utile. La acest capitol, intra lista bisericilor si cimitirelor din Capitala, dar si date despre ajutorul de inmormantare/deces, documentatia preliminara necesara inhumarii, plata pensiei neincasate a pensionarului decedat, despagubirile in caz de deces prin accident de munca, dar si detalii despre Legea funerara – privind cimitirele si crematoriile umane.

Revenind la produsele si serviciile funerare din sectorul 5 oferite de catre Casa Bucur, acestea includ: sicrie, capace frigorifice, pachete pentru pomana si parastas, coroane, jerbe si monumente funerare, respectiv consultanta funerara predeces, preluare de la morga spitalelor, imbalsamare/tanatopraxie, depunere la capela cimitirului, inhumare, incinerare, transport funerar, repatriere decedati etc. Mai mult decat atat, aceasta firma de pompe funebre are un program NON STOP, intrucat un deces poate surveni in orice moment din zi sau din noapte, iar actiunea rapida este cruciala, mai ales pe perioada verii, cand temperaturile ridicate pun unele probleme de ordin igienico-sanitar. Totodata, casa funerara sus-numita are activitatea impartita pe sectoare, ceea ce ajuta la un raspuns mai prompt la solicitari, dar si la o colaborare mai buna cu institutiile abilitate.

Articol realizat de www.iagency.ro