Invata cum sa folosesti aceste tehnici simple de Feng Shui pentru casa ta. Descopera farmecul acestei traditii chinezesti cand vine vorba de amenajarea camerelor si alegerea pieselor de decor.

1. Alegerea tipurilor de mobila pentru living si bucatarie

Inainte de a cumpara mobilierul pentru casa ta, este indicat sa iei in considerare cateva dintre sfaturile specialistilor in aceasta arta a designului interior. Pentru a contribui la deplasarea corecta a energiei in living si in bucatarie, este foarte important sa ai mese rotunde sau dulapuri, fotolii, canapele de o alta forma insa, neaparat cu colturi rotunjite. Astfel vei atrage bogatia, armonia si prosperitatea. Scaunele din jurul acestor mobiliere trebuie sa fie in numar par si trebuie sa aiba un spatar drept pentru a garanta siguranta indivizilor.

2. Amplasarea canapelei si a pieselor de mobila din living

Rolul acestor tehnici este defapt armonizarea energiilor din casa cu energiile persoanelor care locuiesc in mediul respectiv. Expertii in Feng Shui te sfatuiesc sa pui canapeau langa perete (intr-un loc in care ocupantii pot sa stea cu fata spre usa) iar scaunele, fotoliile sau masuta in jurul acestui tip de mobilier.O alta regula de aur ar fi sa eviti asezarea unui scaun in unul dintre colturile incaperii, daca nu vrei ca chi-ul (energia placuta) sa ramana blocat in zona respectiva. De asemenea, este foarte important ca livingul sa nu fie prea aglomerat pentru a asigura libera circulatie a energiei.

3. Asezarea patului si a pieselor de mobilier in dormitor

Stabileste mediul ideal de relaxare cu ajutorul unor sfaturi simple de Feng Shui. In ceea ce priveste decorul dormitorului este indicat sa elimini oglinzile care pot avea un impact negativ asupra chi-ului. Pozitionarea patului este esentiala pentru a atrage energiile pozitive.

Mai mult, este indicat ca patul sa aiba o tablie dreptunghiulara cu margini rotunjite si sa fie asezat astfel incat sa exista un perete in spate iar un spatiu intre partile laterale si alte obiecte. Alege o saltea mai mare, in loc de doua saltele mici pentru a garanta atmosfera ideala pentru dezvoltarea si inflorirea unei relatii serioase sau casatorii. In ceea ce priveste sifonierul, achizitioneaza un model cu usi solide si fara bucati de oglinzi in interior sau exterior.

 4. Conditii ideale de lumina

In aceasta traditie antica, lumina simbolizeaza energia si dinamismul. Prin consecinta, daca iti petreci zilele intr-o incapere unde luminile sunt prea slabe te vei simti obosita, depresata si nemotivata. Foloseste lampi si becuri puternice pentru a lumina fiecare coltisor din living, bucatarie sau birou. Pe de alta parte, in dormitor nu vei avea nevoie de lumina puternica, o veioza frumoasa langa pat te va ajuta sa intri intr-o atmosfera relaxanta.

5. Scapa de lucrurile pe care nu le pretuiesti

Ai prea multe bibelouri, sculpturi sau rame foto pe dulap? Incearca sa renunti la obiectele inutile care nu iti ofera nici o senzatie. Pastreaza lucrurile importante pe care le poti colectiona. Expertii in Feng Shui te avertizeaza ca hainele vechi respectiv obiectele fara importanta iti pot lua energia vitala.

6. Plante si flori pentru decor

Inconjoara-te de plante frumoase si flori naturale! Profita de energia vitala pe care o radiaza un buchet de trandafiri sau lalele. Invata cum sa alegi aceste piese de decor in functie de culoarea si marimea lor. Pune un ghiveci de flori in geam sau intr-o camera goala pentru a atrage energiile pozitive. Este la fel de important sa scapi de plantele moarte sau ofilite pentru a pastra armonia in casa ta.