Sa presupunem ca in astrologie nu conteaza doar semnul (Soarele), ci si toate celelalte aspecte planetare prezente la nastere. Din acest motiv, este intotdeauna important (si distractiv) sa luati in considerare intreaga diagrama natala si nu doar simplele caracteristici ale zodiilor pentru a intelege care sunt cele mai bune afinitati de cuplu.

Planetele care au cea mai mare legatura cu dragostea sunt Venus si Marte. Asadar, pentru a intelege modul in care fiecare persoana traieste dragostea astrologic, ar fi mai bine sa luati in considerare Soarele (semnul vostru), Venus si Marte de nastere (care nu coincid intotdeauna cu semnul vostru). Exista, de asemenea, semne ca, in general, sunt destul de predispuse la povesti de dragoste de durata, altele care sunt cu adevarat nascute pentru flirt si relatii hit and run. Dar asta nu inseamna ca „propozitia” este definitiva: multi factori intra in joc in dragoste si chiar si semnul cel mai notoriu evaziv se poate razgandi de la o secunda la alta in fata marii iubiri. Sa vedem ce zodii sunt compatibile si care sunt dispuse la o relatie de lunga durata.

Cu semnele de pamant, jucati in siguranta (mai mult sau mai putin)

Dintre diferitele grupuri de semne, grupate pe elemente, semnele de pamant sunt cele care cred cel mai mult in relatii serioase si de durata.

Sa incepem cu Fecioara. Semnul zodiacal al Fecioarei nu este cu siguranta o plimbare in parc, ca personaj. Pretentios, sarcastic, super organizat si workaholic. Pe scurt, nu o revolta de distractie. Dar, exista un dar. Sub acest aplomb se poate ascunde un mare romantism. Dar va fi intotdeauna un romantism sensibil si rational, cu o predispozitie marcata de a se angaja. Atata timp cat cealalta persoana este inteligenta si se angajeaza in acelasi mod.

Sa trecem la Taur. Semnul astrologic al Taurului – ii place dragostea, pe de alta parte este condus de Venus si, de asemenea, iubeste casa ca pe un loc in care sa-i intampine pe cei pe care ii iubeste si prieteni. Ii place mancarea buna si este atasat de familie. Cu persoana potrivita, el poate avea relatii foarte lungi. Chiar si pe viata. Dar atentie, este foarte gelos si sensibil.

In cele din urma, Capricornul este cu siguranta un semn serios. Chiar prea mult. Cu o dulceata neasteptata sub acel aspect aspru. Daca ii arati Capricornului intentia ta de a avea o relatie de durata, nu vei fi dezamagit. La urma urmei, ii place totul solid si durabil.

Printre semnele de aer, Balanta poate fi pe viata

La semnele de aer nu iese in evidenta tendinta unei relatii de durata sau cel putin sa creada in dragoste romantica. Daca, desigur, nu intalnesc dragostea vietii. Dar in general tind sa se plictiseasca usor, au nevoie de multa libertate si spatiu. Caracteristici compatibile si cu o relatie de durata, desigur, dar totusi greu de acceptat daca partenerul este gelos si mai inclinat spre viata de cuplu.

Cei doi gemeni sunt destul de nesiguri, mai ales pentru ca ei se plictisesc usor. Printre altele, daca la inceput par draguti si amuzanti pe termen lung, pot deveni pesimisti si plictisitori. Asa ca, urmarirea lor in cautarea unei aventuri lungi de dragoste nu este cea mai geniala idee pe care o poti avea.

Varsator sunt imprevizibili si pot atrage o mare parte acele semne care sunt in schimb dedicate obiceiul. Sa ne gandim, de exemplu, la Taur, care este adesea atras de Varsator. Varsatorul se poate indragosti pe termen lung, dar numai daca este sigur ca isi pot mentine independenta si libertatea personala.

In sfarsit, iata semnul de aer cel mai potrivit pentru iubirile de lunga durata: Balanta. Balanta este un semn zadarnic, iubitor de frumos, in cautarea echilibrului. Si Balanta iubeste dragostea, ii este greu sa ramana mult timp fara dragoste. Balanta iubeste, de asemenea, logodna, casatoria si familia. Cu toate acestea, este destul de solicitanta. In ciuda acelui aspect ingaduitor.

Semnele de apa: Racului ii plac relatiile de lunga durata

De semne de apa sunt emotionale, pasionale si romantice. Si, de asemenea, hipersensibile. De exemplu, Racului ii plac relatiile de lunga durata, dar pentru ca aceasta zodie iubeste casa, isi iubeste mama si cuibul care o protejeaza. Asadar, cu semnul Rac poti chiar sa visezi la o nunta.

Scorpionul este un pic mai dificil in dragoste si Pestii sunt foarte dulci, dar nu deosebit de credinciosi. In plus, ei tind sa se victimizeze.

Semnele de foc: Leul indragostit gandeste mare

Sa deschidem un capitol separat despre semnele de Foc. Impulsive, pasionale si egocentrice. Dar semnele de foc pot fi insotitori grozavi pe termen lung. Sagetatorul este un semn liber si independent. Ii place sa calatoreasca si acorda multa importanta prieteniei : de aceea ii este usor sa stabileasca relatii de durata, dar cu o baza mai prietenoasa (si complice) decat pasionala.

Berbecul este un semn impulsiv, cuceritor si protector. Dar este si destul de volubil, poate putin prea mult pentru o relatie pe termen lung. Dar este generos si poate ca vrea fericirea partenerului sau mai presus de orice.

In sfarsit, Leul. Stim cat de egocentric este semnul Leului. Pentru acest semn, loialitatea si fidelitatea sunt fundamentale, excelente pentru povestile pe termen lung. Dar Leului ii pasa si de imaginea lui sociala, asa ca povestile pe termen lung fac exact asta pentru acest semn.