Exista semne zodiacale cu care te poti intelege mai bine si altele cu care nu exista atat de multa chimie.  Nu este surprinzator faptul ca unele zodii din horoscop au mai multa afinitate cu unele, decat cu altele. Prin urmare, va invitam sa descoperiti cele mai compatibile semne zodiacale.

Exista semne zodiacale cu care te poti intelege foarte bine si cu care sa ai o legatura magica. Si cu altele … nu exista atat de mult chimie.

Daca sunteti una dintre persoanele care isi verifica in  permanenta horoscopul pentru a sti ce le oferta astrele, sau daca sunteti curiosi cu privire la compatibilitatea relatiei voastre, aceste informatii va vor ajuta. 

In primul rand,  semnele zodiacului  sunt impartite in patru: cele de  foc, pamant, aer  si  de apa . Acestea sunt caracteristicile lor:

Semne de Foc : Berbec, Leu si Sagetator. Sunt lideri din fire, plini de viata, dinamici, pasionati, impulsivi, au incredere in ei insisi, se fac cunoscuti; sunt sinceri, optimisti si dominanti.

Semne ale Pamantului : Taur, Fecioara si Capricorn. Sunt constanti, practici, realisti, muncitori si responsabili; au tendinta de a proteja si conserva ceea ce obtin.

Semne de Aer : Gemeni, Balanta si Varsator. Le place sa rationeze, sa dezbata, sa planifice. Sunt comunicative, analitice si au unele dificultati in a arata ceea ce simt. 

Semne de Apa : Rac, Scorpion si Pesti. Sunt sensibili, emotionali, intuitivi si visatori. Le place sa protejeze si sa fie protejati. Ei tind sa se retraga si sa-si ascunda sentimentele din timiditate sau frica.

Berbec 

(21 martie – 19 aprilie) 

Compatibil : Berbecul, semn de foc, se caracterizeaza prin energie, este pionier, aventuros si curajos; in plus, este foarte sigur de el insusi. Din acest motiv, semnele cu care sunt cei mai compatibili sunt Varsatorul si Gemenii. Dar daca ceea ce cauti este o prietenie, Leul si Sagetatorul sunt aceia.

Nu este compatibil: nici macar nu te gandesti sa ai o relatie cu Racul si Capricornul; va exploda in curand. 

Taur

(20 aprilie – 20 mai) 

Compatibil : Oamenii sub acest semn sunt rabdatori si persistenti, adora sa se simta in siguranta si adora fidelitatea, dar pot fi si gelosi si posesivi. Partenerul ideal poate fi Racul sau Pestii. 

In prietenie, Fecioara si Capricornul sunt optiunea.

Nu este compatibil : Nici Leul, nici Varsatorul nu sunt indicati. 

Gemeni 

(21 mai – 20 iunie) 

Compatibil : Este un semn de Aer; trebuie sa simta libertatea. Acesti oameni se caracterizeaza prin a fi pasionali si intelectuali, motiv pentru care sunt inruditi cu Berbecul si Leul. Cu Balanta si Varsator pot avea o prietenie buna. 

Incompatibil : Fecioara si Pestii nu vor ajunge la acorduri cu Gemenii. 

Rac

Compatibil : Acest semn de apa are de obicei schimbari de dispozitie si este destul de rezervat. In plus, este muncitor, familist, de incredere, loial si o persoana foarte buna, prin urmare partenerul sau ideal sunt semnele pamantului, Fecioara si Taurul. 

Nu este  compatibil : Berbecul si Balanta sunt semnele care sunt cel mai putin legate de Rac.

Leu 

(23 iulie – 22 august)

Compatibil : Leul este un semn de foc, care il face aventuros, increzator in sine, generos, credincios si iubitor. Cu Balanta mentine o relatie echilibrata, cu Gemeni se bucura de adunari sociale, iar Sagetatorul si Berbecul sunt uniti de entuziasm.

 Nu este compatibil : Taurul si Scorpionul sunt semnele cu care are cea mai mica afinitate.

Fecioara 

(23 august – 22 septembrie)

Compatibil : acest semn de pamant este de obicei foarte perfectionist, inteligent, harnic si practic. Ai tendinta sa-ti faci griji excesive si sa fii destul de critic fata de ceilalti. Prin urmare, Scorpionul si Racul sunt cea mai buna optiune.

Nu sunt compatibili : Gemenii si Sagetatorul nu sunt compatibili cu Fecioara, iar Pestii sunt semnul lor opus; Cu toate acestea, fiind un visator, ar putea fi si complementul sau.

Balanta

(23 septembrie – 22 octombrie)

Compatibil : Balanta este un semn de aer si se caracterizeaza prin faptul ca este eleganta, analitica si sociabila, motiv pentru care este mai bine legata de Leu si Sagetator. De asemenea, datorita curiozitatii lor, sunt prieteni excelenti pentru Varsator si Gemeni.

Nu este compatibil : Balanta nu are o afinitate mare cu Racul si Capricornul.

Scorpion

(23 octombrie – 21 noiembrie)

Compatibil : Acest semn de apa este pasional, dogmatic, emotional, profund, prin urmare, partenerul sau ideal este Capricorn sau Fecioara. 

Nu este  compatibil : Scorpionul este mai putin compatibil cu Leul si Varsatorul.

Sagetator

(22 noiembrie – 21 decembrie)

Compatibil : Sagetatorul este un semn de foc si este de obicei aventuros, energic, optimist, increzator in sine si prietenos. De aceea, el simpatizeaza mai bine cu Varsatorul si Balanta. 

Nu sunt  compatibili : Fecioara si Pestii sunt cei mai putin legati de Sagetator, in timp ce Gemenii sunt semnul lor opus, ceea ce le-ar ingreuna luarea de decizii solide si serioase cu privire la viitor.

Capricorn

(22 decembrie – 19 ianuarie)

Compatibil : Acest semn pamantesc este ambitios, rece, calculator si previzibil, ceea ce il face mai aproape de Scorpion si Pesti. 

Nu este compatibil : Capricornul nu este de acord cu Berbecul si Balanta, iar semnul lor total opus este Racul. 

Varsator

(20 ianuarie – 18 februarie)

Compatibil : Varsatorul este un semn de aer care se caracterizeaza prin faptul ca este original, inovator, independent si un bun prieten. Prin urmare, partenerul ideal ar fi un Berbec sau un Sagetator. 

Pentru a incepe o prietenie, cea mai buna optiune este Gemenii. 

Nu este compatibil : Varsatorul nu face clic cu Taurul sau Scorpionul, iar semnul lor opus este Leul, deoarece amandoi se bucura sa fie in centrul atentiei.

Pesti

 (19 februarie – 20 martie)

Compatibil : Acest semn de apa este imaginativ, sensibil, calm, rabdator si spiritual, ceea ce il apropie de Capricorn si Taur. 

Nu este compatibil : Gemenii si Sagetatorul sunt semnele care nu se inteleg cu Pestii. Fecioara este semnul sau total opus, in principal pentru ca cei care o au sunt foarte practici si analisti.