Nu este usor sa economisesti bani, dar stii ca este esential. Acest ghid pentru economisirea banilor va poate ajuta pas cu pas sa dezvoltati o strategie simpla si realista, astfel incat sa puteti economisi pentru toate obiectivele dvs. de economii pe termen scurt si pe termen lung.

Inregistrati-va cheltuielile

Primul pas pentru a incepe sa economisiti este sa determinati cat cheltuiti. Tine evidenta tuturor cheltuielilor; Asta inseamna fiecare ceasca de cafea, obiect de uz casnic si bacsis.

Odata ce aveti informatiile, organizati numerele pe categorii, cum ar fi benzina, cumparaturi alimentare si credit ipotecar, si obtineti totalul pentru fiecare. Folositi extrasele dvs. bancare si ale cardului de credit pentru a va asigura ca totul este corect si ca nu ati uitat nimic.

Buget pentru economii

Odata ce ai o idee despre cat cheltuiesti intr-o luna, poti incepe sa organizezi cheltuielile pe care le-ai inregistrat si sa stabilesti un buget cu care poti trai. Bugetul ar trebui sa iti ofere o idee despre cum se compara cheltuielile cu venitul, astfel incat sa va puteti planifica cheltuielile si sa limitati cheltuielile excesive. Asigurati-va ca tineti cont de cheltuielile care apar in mod regulat, dar nu in fiecare luna, cum ar fi intretinerea masinii.

Sfat: Includeti o categorie de economii si incercati sa economisiti 10-15% din venit.

Gasiti modalitati de a va reduce cheltuielile

Daca cheltuielile tale sunt atat de mari incat nu puteti economisi asa cum v-ati dori, ar putea fi timpul sa reduceti. Identificati categorii neesentiale pentru care puteti cheltui mai putin, cum ar fi divertismentul si mesele in oras. Gasiti modalitati de a economisi din cheltuielile fixe lunare, cum ar fi cheltuielile cu televiziunea si telefonul mobil, de asemenea.

Iata cateva idei pentru a reduce cheltuielile de zi cu zi:

Utilizati resurse, cum ar fi listele de evenimente ale comunitatii, pentru a gasi evenimente gratuite sau cu costuri reduse pentru a reduce cheltuielile de divertisment.

Anulati abonamentele neutilizate, in special cele care se reinnoiesc automat.

Incercati sa mancati in oras doar o data pe luna si sa mergeti in locuri care se incadreaza in categoria „mese ieftine”.

Acordati-va putin „timp pentru a reflecta” – Cand sunteti tentat sa faceti o achizitie neesentiala, asteptati cateva zile. Veti fi bucuros ca nu ati facut-o sau veti fi gata sa economisiti pentru a o face.

Stabiliti obiective de economii

Una dintre cele mai bune moduri de a economisi bani este stabilirea unui obiectiv. Incepeti prin a va gandi pentru ce ati putea dori sa economisiti, poate va casatoriti, planificati o vacanta sau economisiti pentru pensie. Apoi decideti de cati bani veti avea nevoie si de cat timp poate dura sa-i economisiti.

Decideti care sunt prioritatile

Dupa cheltuieli si venituri, este posibil ca obiectivele sa aiba cel mai mare impact asupra modului in care va distribuiti economiile. Asigurati-va ca aveti obiective pe termen lung in minte; Este important ca planificarea pensionarii sa nu treaca in spate dupa nevoile pe termen scurt.