Efectele benefice ale unui masaj asupra corpului si asupra psihicului nostru sunt multe si variaza in functie de tipul de manipulare pe care il suferim, deoarece fiecare tehnica are consecinte diferite. Exista tratamente care sunt deosebit de eficiente in reducerea stresului si tensiunii, altele care imbunatatesc sistemul nostru imunitar si altele care afecteaza functia organelor.

Cu toate acestea, este posibil sa gasim beneficii comune majoritatii masajelor si care depind de presiunea pe care profesionistul o exercita asupra corpului nostru si, de asemenea, de tipul de atingere.

Mai jos, enumeram principalele efecte pozitive ale unui masaj, care cu siguranta va vor convinge sa va faceti o mica pauza de stres in timpul saptamanii.

Relaxarea si reducerea tensiunii musculare

Primul efect al unui masaj este cu siguranta cel asupra corpului nostru in general. Atunci cand decidem sa ne bazam pe mainile experte ale unui profesionist, ne putem relaxa si elibera toata tensiunea nervoasa acumulata in timpul zilei, reducand stresul si relaxand si tensiunea musculara.

Cu presiunile si manipularile potrivite, muschii nostri se vor relaxa si vor elibera contracturile provocate chiar de antrenament intens. Toate acestea au si consecinte pozitive pentru oase si articulatii, care vor deveni mai elastice facilitand toate miscarile.

Efectele pozitive generate asupra mintii noastre vor fi, de asemenea, enorme, care se vor simti mai putin blocate si mai inclinate sa infrunte ziua in cel mai bun mod posibil. Amintiti-va ca organismul nostru produce in mod natural substante precum endorfine care ajuta la combaterea depresiei, anxietatii si durerii, iar un masaj bun este stimulul potrivit si in acest sens.

Beneficii pentru piele

Cel mai vizibil efect asupra ochilor este ceea ce se vede pe piele. Un masaj bine practicat stimuleaza sistemul conjunctiv (derm, piele si iopderm) eliberand imediat pielea celulelor moarte si stimuleaza porii prin stimularea conductelor glandelor sebacee, regland astfel secretia acestora. In acest fel, pielea va reveni la a fi luminoasa si elastica si va putea absorbi mai bine uleiurile si unguentele folosite de maseur.

Beneficii pentru sistemul limfatic

Manipularea directa a organismului are efecte imediate asupra stimularii fluidelor prezente in organism, stimuland functionalitatea rinichilor. Deseurile si toxinele acumulate in organism vor fi eliminate atunci cand sistemul limfatic stagneaza si se acumuleaza deseuri.
In acest sens, masajul actioneaza si asupra tampoanelor de celulita , reducandu-le, deoarece creste microcirculatia sangelui. In general, sistemul imunitar va beneficia de acest lucru.

Efecte asupra sistemului cardiovascular

Un masaj este, de asemenea, eficient asupra sistemului cardiovascular, deoarece nu numai ca imbunatateste cantitatea de sange din corpul nostru, ci afecteaza si calitatea acestuia. Debitul creste, dar presiunea asupra vaselor de sange scade , la fel si ritmul cardiac, intarind inima. In consecinta, mai multa hrana ajunge la tesuturi si dilatatia capilara creste, scazand tensiunea arteriala.

Respiratie si digestie

Beneficiile sistemului respirator sunt legate de scaderea nivelului de stres si anxietate, care permite, de asemenea, relaxarea muschilor intercostali si a diafragmei, imbunatatind respiratia. Ca urmare, va exista mai multa oxigenare in sange si va imbunatati si mai mult sistemul cardiovascular.

Fluxul crescut de sange afecteaza si sistemul digestiv, imbunatatind fazele digestive si reducand riscul de gastrita . Intestinul va beneficia, de asemenea, deoarece masajul stimuleaza peristaltismul si reduce cazurile de constipatie cronica.

Eliberarea canalelor energetice

Pe langa beneficiile neindoielnice asupra corpului si mintii, un masaj bun ajuta si la eliberarea asa-numitelor canale de energie care ne traverseaza corpul si care, conform unor studii, ne afecteaza si emotiile si chiar functionarea multor zone ale corpului. . Mainile unui profesionist care actioneaza in punctele potrivite ne pot ajuta sa ne eliberam emotiile, sa slabim muschii si sa ne reechilibram fluxul de energie.

In concluzie, atunci cand decidem sa apelam la diferite tipuri de masaje, nu numai ca putem observa modificari estetice pozitive asupra corpului nostru, dar ajutam si la intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea functiei organelor, relaxarea corpului si punem, de asemenea, bazele pentru a redescoperi echilibrul psihofizic necesar pentru a face fata mai bine zilelor si a recastiga contactul cu interioritatea noastra emotionala.