Uleiul de cocos este o grasime vegetala extrem de populara si versatila. Poate fi folosit in sectorul alimentar (cu masura pentru ca este foarte caloric) dar si in domeniul cosmetic. Excelent pentru masaje, ingrijirea pielii si pentru pregatirea scruburilor pentru fata sau corp, uleiul de cocos este si un aliat valoros pentru sanatatea parului; haideti sa aflam de ce.

Ulei de cocos: un balsam natural

Spre deosebire de multe alte uleiuri si balsamuri, uleiul de cocos este compus in principal din acizi grasi cu lant mediu care patrund mult mai repede in par.

Aceasta caracteristica il face excelent ca balsam pe parul umed. Dupa spalarea parului cu sampon, aplica uleiul (incalzit in prealabil) pe lungimi si descurca-le cu ajutorul degetelor sau al unui pieptene cu dinti lati. Se lasa sa actioneze cateva minute si se clateste.

Ulei de cocos pentru ingrijirea parului incretit si deteriorat

Daca parul tau este deosebit de deteriorat sau uscat, poti dedica o zi din saptamana unei masti pre-sampon super hidratanta si hranitoare, pentru a-l reface si a-l face stralucitor si vital. Umeeste parul cu putina apa si incalzeste uleiul de cocos pana devine fluid. Se aplica pe par incepand de la radacini si masand scalpul. Apoi trece la lungimi si acoperiti intregul par cu o casca de dus sau un prosop. Lasati-l sa actioneze cateva ore si apoi spalati-va bine parul pentru a indeparta toate urmele.

Un ulei, o mie de utilizari

Pe langa cele mai des intalnite tocmai mentionate, aceasta grasime vegetala ne poate ajuta si la eliminarea matretii daca este masata usor pe piele si clatita cu apa calduta. Folosindu-l periodic ca masca, stimuleaza cresterea mai rapida a parului, datorita amestecului de vitamine si acizi grasi prezent in interior. In ciuda faptului ca este un produs gras, uleiul de cocos hraneste parul si scalpul fara a-l ingreuna, dimpotriva, ajuta la eliberarea foliculilor de par de excesul de sebum. Pentru cei cu par cret se poate aplica in cantitati mici pe varfuri chiar si zilnic pentru a face buclele mai definite si mai stralucitoare. In cele din urma, cei care isi vopsesc parul acasa il pot adauga in crema lor de colorare.

In special, cei care folosesc henna, pot amesteca uleiul de cocos cu amestecul pentru a obtine o culoare mai stralucitoare si de durata.