Te-ai mutat în casă nouă și vrei să ai tot confortul, în camere luminoase, călduroase și bine aerisite. Ca să te bucuri de aceste beneficii, trebuie să alegi ferestre premium, cu tâmplărie PVC de calitate și geamuri termopan cu pachete de sticlă specială.

Îți prezentăm în continuare cele mai importante criterii pe care să le iei în calcul atunci când folosești configuratorul și calculatorul de preț pentru ferestre, ca să cumperi exact ce-ți trebuie în fiecare încăpere din locuință:

Alege ferestre termopan care oferă mai multă lumină naturală ca să ai o stare de sănătate mai bună

Un criteriu foarte important este lumina naturală, căci ai nevoie de razele soarelui pentru vitamina D și pentru o stare de spirit optimistă. De aceea îți trebuie ferestre PVC cu dimensiuni cât mai mari și geamuri termopan realizate din pachete de 3 foi de sticlă 4 anotimpuri (4S) și Low Emissivity (Low-E). Astfel te bucuri pe deplin de zilele însorite și ai în casă temperaturi plăcute: căldură iarna și răcoare vara.

Alege ferestre termopan care asigură o izolație termică mai bună ca să plătești facturi mai mici la energie

Vrei confort care să nu te ardă la buzunar, mai ales că prețurile la energie au crescut mult în ultima vreme. Ca să fie cald în casă alege ferestre termopan cu 3 garnituri de izolare și pachete cu 3 foi de sticlă. 

Este important să ai cea de-a treia garnitură de izolare, pentru că nu vor mai fi pierderi de căldură, și treci iarna cu bine, fără să cheltuiești tot bugetul familiei. Scapi și de condens pe geamuri, așa că ești ferit în timp de apariția igrasiei sau a mucegaiului pe pereți.

Alege ferestre termopan sigure care să te protejeze de hoți

Acasă ai nevoie de siguranță pentru tine și familia ta. Se știe că ferestrele și ușile exterioare sunt locurile pe unde pătrund hoții. Ca să te aperi de pericole, alege termopane cu feronerie antiefracție, pentru că au armături și mecanisme rezistente, proiectate special să împiedice intrarea forțată. 

Fii atent și la geamuri: trebuie să fie din sticlă de siguranță, cu mai multe foi lipite între ele cu folii speciale. Dacă se sparg, nu cad cioburi, pentru că rămân lipite pe folii, așa că nu mai este pericol de rănire. Nu uita de sticla laminată atunci când amenajezi camera copiilor. Astfel îi protejezi în cazul spargerii accidentale a geamului.

Alege ferestre termopan care să-ți ofere aer curat în toate încăperile

Ești la fel de sănătos ca aerul pe care îl respiri. Nu lăsa poluarea de afară să-ți intre în casă. Îți trebuie aer curat, chiar dacă n-ai timp să aerisești. Ai nevoie de ferestre termopan care se deschid pe toate laturile, la o distanță foarte mică de la ramă, cât să păstreze în casă o atmosferă proaspătă, 24 de ore din 24.

Se numește deschidere perimetrală pe 6mm pentru ferestre 3D. Vezi dacă termopanele pe care le cumperi au această facilitate. Te va ajuta mult în toate încăperile din locuință. În plus ai și opțiunea de ferestre cu microventilație, pe care poți să le deschizi în 4 trepte, pe distanțe diferite, după cum ai nevoie.

Alege ferestre termopan cu standarde și certificate de calitate  

Ca să fii sigur că faci cea mai bună alegere, verifică standardele de tehnologie și certificatele de calitate pentru ferestre PVC cu geam termopan.

Modelele premium au certificări din partea institutelor internaționale, adică sunt testate chiar pe linia de producție, ca să nu apară erori de asamblare sau de montaj. Verifică ferestrele să aibă marcajul CE, care arată că este respectat standardul de calitate pentru produsele realizate în Uniunea Europeană. 

Ia în calcul criteriile prezentate și alege ferestre termopan potrivite pentru casa ta de vis, ca să te bucuri de confort maxim la costuri minime.