Una dintre cauzele care duce la dilatarea porilor este procesul de imbatranire a pielii. Lipsiti de elasticitatea pielii, data de colagen, foliculii nu mai au capacitatea intrinseca de a se redimensiona, asa cum o faceau candva.

La nivelul tratamentelor estetice anti-imbatranire, capabile sa rezolve problema porilor dilatati, gasim fara indoiala medicina estetica, cu trei cai diferite de urmat:

  1. Peeling fotomecanic

Datorita utilizarii cromoforilor (un anumit tip de atomi) se aplica o stimulare mecanica la nivelul foliculului. Glandele sebacee, ca urmare a acestei „daune” se contracta si contractia lor are ca rezultat o productie mai mare de colagen, ingustarea porilor, imbunatatirea stratului cornos al pielii si tonusul pielii.

  1. Radiofrecventa bipolara fractionala

Cu aceasta tehnica actionam asupra productiei de colagen, crescand elasticitatea pielii.

Fiind un tratament semi-invaziv, este necesara utilizarea unei creme anestezice: se efectueaza micro-gauri cutanate care induc coagularea cu formarea unui edem ulterior, de aceea in zilele urmatoare tratamentului este obligatorie utilizarea unei creme antibiotice.

Dupa o saptamana de la tratament vei incepe sa observi primele imbunatatiri care dupa trei luni vor duce pielea sa fie mai luminoasa cu o evidenta reducere a productiei sebacee si a ridurilor fine.

  1. Botox intradermic

Functionalitatea toxinei botulinice este acum testata pe scara larga in domeniul medical, atata timp cat este manipulata de personal calificat.

Utilizarea sa este de obicei asociata cu tratamentul anti-imbatranire al ridurilor superficiale. De fapt, actioneaza ca un relaxant muscular, intrerupand trecerea de-a lungul terminatiilor nervoase presinaptice ale neurotransmitatorului Acetilcolina. In acest fel, se pierde comunicarea intre diferitele grupe musculare.

Blocarea functiei musculare intrerupe in consecinta productia continua de sebum de catre glandele sebacee, imbunatatind zonele cele mai critice ale fetei.

Bazandu-te pe tratamentele de medicina estetica, pentru ingustarea porilor dilatati, are laturile ei pozitive si negative, sa le vedem impreuna.

Pro

  • Eficacitatea tratamentului si durata lunga a acestuia
  • Stima de sine crescuta
  • Imbunatatirea pielii, in acele situatii dificile in care pielea este foarte deteriorata sau supusa bolilor cronice

Contra

  • Timpi foarte mari de fotografiere
  • Frecventa cu care trebuie efectuate aceste tratamente, pentru a avea rezultate de durata in timp
  • Efecte secundare care ar putea aparea

Avand in vedere tot ceea ce s-a explicat mai sus cu privire la ingrijirea pielii, medicina estetica este ultima solutie care trebuie adoptata pentru a imbunatati pielea mixta cu pori dilatati.

Putem si trebuie sa intervenim inainte ca situatia sa devina permanenta!

Specialistii, de ani de zile se dezvolta, datorita biotehnologie, molecule cu functie de regenerare capabile de a restabili echilibrul pielii prin eliminarea porii inestetice marit.

De aceea este indicat sa te bazezi pe un dermatolog pentru a studia cea mai potrivita si mai putin invaziva strategie in ingrijirea pielii mixte cu pori dilatati.