Laserul cu CO2 fractionat este o arma excelenta pentru tratarea ridurilor faciale, garantand rezultate naturale si de lunga durata.

Dupa moda tratamentelor injectabile, precum botulinum si acid hialuronic, in ultimii ani asistam la o cerere din ce in ce mai mare pentru utilizarea tehnologiilor medicale de ultima generatie, precum Plasma, Laserul si Radiofrecventa.

Laser impotriva ridurilor

In ultimii ani, tehnologiile laser au evoluat din ce in ce mai mult pentru a oferi cele mai bune rezultate in absenta riscurilor pentru pacient.

In special, laserul fractionat a devenit tratamentul „standard de aur” pentru micile imperfectiuni, cicatrici de diferite tipuri si pentru imbunatatirea fotografiei si crono-imbatranirea fetei.

Laserul cu CO2 fractionat

Datorita aparitiei tehnologiei fractionate microablative cu un laser CO2 fractionat bun, se pot obtine rezultate excelente, reducand semnificativ timpii de vindecare, disconfortul pentru pacient si posibilele efecte secundare.

Cercetarile tehnologice au condus la producerea unor lasere CO2 din ce in ce mai performante, permitand medicului sa aleaga impulsuri cu caracteristici diferite in functie de imperfectiunea de tratat.

Cum functioneaza

Actiunile laserului cu CO2 fractionat sunt de doua tipuri:

  • superficial: mecanismul de actiune prevede ca doar o micro-zona a pielii este lovita de raza de lumina, lasand nealterata partea inconjuratoare; aceasta permite un proces rapid de regenerare a pielii cu timpi de vindecare foarte rapizi (aproximativ 4-6 zile); actiunea pur ablativa a laserului CO2 determina un fel de „netezire” a pielii la suprafata cu o imbunatatire marcata a micro-rugozitatii pielii;
  • mai profund: dermul mediu si profund este afectat, iar actiunea termica a laserului CO2 determina o imbunatatire a compactitatii pielii si o reducere a profunzimii ridurilor in sine.

Laser: timpi de vindecare si contraindicatii

In functie de profunzimea tratamentului ales de medic, disconfortul poate fi usor pana la moderat, cu o durata de aproximativ 4 pana la 7 zile .

Cu cat este mai agresiv tratamentul cu Laser, cu atat disconfortul este mai mare: umflare, roseata, mancarime, mancarime, microcruste mai mult sau mai putin groase punctiforme de culoare maro deschis sau inchis.

In timp ce, in general, roseata si umflarea vor tinde sa dispara spontan in 2-4 zile, crustele se vor desprinde de la sine in 6-7 zile.

Principalele contraindicatii la utilizarea laserului CO2 fractionat sunt reprezentate de: sarcina sau alaptare, pacienti cu antecedente de terapii lungi cu cortizon, prezenta herpesului, dermatitelor, bolilor autoimune precum psoriazis si de colagen.

Cand este indicat tratamentul cu laser?

Nu exista o varsta precisa, depinde de starea pielii.

Toate ridurile faciale pot fi tratate cu laserul CO2, in special cele periorale (asa-numitul „cod de bare”), ridurile perioculare si ale obrajilor.

Precautii post-tratament

La momentul concediului, pacientului i se pun la dispozitie toate informatiile privind masurile de precautie care trebuie luate in zilele imediat urmatoare sedintei.

Acestea constau in evitarea, in primele 5-7 zile, a expunerii la orice sursa directa de caldura pe fata si in pastrarea curatei tuturor zonelor tratate, avand grija sa nu indepartam eventualele cruste mici care se formeaza in zilele urmatoare si, pentru femei, acordand o atentie deosebita momentului curatarii machiajului, care poate fi aplicat nu mai devreme de doua zile dupa sedinta.

De asemenea, este esential sa aplicati in mod constant o protectie solara adecvata (SPF 50+) pe toata fata timp de 3-4 luni.

Rezultate si numarul de sesiuni

Imbunatatirile nu sunt imediat evidente dar, manifestandu-se in intregime dupa aproximativ 3-6 luni de la sedinta , ele continua sa progreseze in timp, tocmai in virtutea efectului promovat de Laser in ceea ce priveste relucrarea tesutului de colagen indus de o stimulare puternica a fibroblastelor.

Numarul de sedinte necesare depinde de conditiile de inceput ale fiecarui pacient si de tipul de rezultat dorit, dar in orice caz orice sedinte ulterioare se efectueaza dupa 3-6 luni.