Un birou deosebit poate schimba în totalitate imaginea unei companii, dacă acesta este realizat modern, cu elemente definitorii de estetică. Birourile moderne se remarcă prin eleganță și funcționalitate, așa că am pregătit pentru tine câteva idei de amenajare, cu adevărat speciale. 

Pardoseala flotantă – un element de amenajare cu adevărat unic 

Pardoseala flotantă este un concept inovativ de acoperire a suprafețelor, care presupune o supraînălțare a nivelului, prin folosirea unor panouri speciale încapsulate, ce oferă beneficii superioare pardoselilor convenționale. Astfel, pardoseala flotanta pentru birouri este o soluție perfectă pentru spațiul de lucru. Aceasta aduce nenumărate beneficii, printre care izolarea termică, fonică și mascarea unor țevi sau cabluri, care ajută la echiparea unui birou. 

În plus, pardoselile flotante sunt deosebit de rezistente datorită materialelor din care sunt realizate. Acestea sunt deosebit de elegante, accentuând frumusețea unui birou modern și elegant. 

Materiale pentru izolare termică și fonică

Un birou trebuie să ofere confort, iar pentru a crea un spațiu cât mai confortabil vei avea nevoie de o izolare foarte bună a acestuia. Cel mai eficient material pe care îl poți folosi pentru izolarea biroului este vata minerală. Poți opta pentru vată bazaltică sau de sticlă.

Ambele materiale au proprietăți foarte bune de izolare fonică și a elementelor constructive. În plus, cele două tipuri de vată rezistă foarte bine la temperaturi foarte ridicate, drept pentru care vei fi asigurat și în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor. 

Izolarea va conferi o eficiență mai mare termică, iar acest lucru se va remarca în diminuarea cheltuielilor și facturi. 

Tapet pentru protecția pereților 

Pereții biroului pot fi acoperiți cu tapet pentru a crea spații eficiente din punct de vedere termic, dar și estetice. Poți opta pentru culori deschise, care să confere spațiului un aspect elegant și deschis. 

Dacă nu ești adeptul folosirii tapetului, atunci poți opta pentru sisteme de tip lambriu, care să te ajute să obții o amenajare specială, deosebit de estetică a spațiului. 

Folosește tavan fals

Pe același principiu pe care funcționează și pardoseala flotantă, poți instala un tavan fals pentru biroul tău. Tavanul fals este o opțiune perfectă de amenajare deoarece aspectul final este unul inedit și foarte estetic, iar în plus te bucuri și de o planeitate perfectă a suprafeței, lipsită de imperfecțiuni. 

Panourile se montează pe un schelet metalic realizat din profile, iar în spațiul care rămâne între tavanul real și panouri poți izola sau poți ascunde firele de la anumite obiecte și dispozitive. Spre exemplu, prin această zonă poți masca cablurile electrice, țevile sau tubulatura pentru aerul condiționat, astfel încât biroul tău să arate cu adevărat perfect. 

Vopsea lavabilă sau tencuială decorativă

Pereții vor trebui să arate impecabil. Vei avea nevoie în acest sens de o vopsea lavabilă de calitate sau de o tencuială decorativă de interior și de o amorsă.

Este necesar să apelezi la specialiști pentru a realiza aceste lucrări. O echipă specializată te poate scuti de neplăceri și te ajută să faci din biroul tău un spațiu cu adevărat estetic și confortabil, lipsit de imperfecțiuni. 

Amenajarea unui birou nu necesită foarte multe materiale, iar opțiunile pe care le poți folosi sunt cu adevărat inovative și confortabile. Alege ceea ce ți se potrivește și oferă o nouă viață biroului tău, în ton cu cerințele moderne.