Imprimantele sunt diferite si prin urmare si cartusele acestora. Calitatea imprimarii depinde de cat de calitative sunt consumabilele, motiv pentru care trebuie sa stii sa faci o alegere buna. In acest articol vom discuta despre diferitele tipuri de cartuse si diferentele dintre acestea pentru ca tu sa poti lua o decizie informata atunci cand va sosi momentul inlocuirii cartusului din imprimanta ta.

Diferenta dintre cartus si toner

Atunci cand trebuie sa alegi intre cartus si toner, este esential sa iei in considerare atat nevoile tale de imprimare cat si tipul imprimantei si preferintele personale. Pentru dispozitivele HP, alege cartus HP 305XL set compatibil. Cerneala si tonerul vin cu avantaje diferite pentru scenarii specifice de imprimare. Insa, scopul ambelor consumabile este acelasi, de a oferi rezultate de calitate inalta. Insa, este important de stiut faptul ca cerneala si tonerul difera din punct de vedere al modului de imprimare si al tipului de imprimanta.

Ce este cerneala?

Cerneala este utilizata in imprimantele cu jet de cerneala. Aceasta este un lichid fabricat din fum negru care ofera rezultate de imprimare absolut remarcabile. O imprimanta ink-jet imprima prin pulverizarea acestui lichid direct pe hartie. Cerneala se gaseste fie in varianta alb-negru fie in varianta color, categorie care include mai multe nuante. O imprimanta cu jet de cerneala este o alegere potrivita pentru imprimarea de documente text dar si pentru imagini, insa in cantitati ceva mai mici. Cartusele trebuie reumplute periodic sau schimbate mult mai frecvent decat in cazul tonerelor.

Ce este tonerul?

Tonerul este destinat imprimantelor cu laser si este o pulbere fina obtinuta din poliester. Imprimanta cu laser foloseste electricitate statica in combinatie cu caldura pentru a lipi tonerul de hartie. Acest model este ideal pentru imprimarea documentelor text in cantitati mici pentru ca randamentul paginii este mare iar viteza de imprimare este rapida. Imprimantele cu laser sunt adesea utilizate in birouri pentru ca in aceste locatii este nevoie de tiparirea documentelor in mod frecvent si in succesiune rapida. Pentru uzul domestic se recomanda imprimante laser pentru consumatori, insa acestea vin in general in varianta de alb-negru.

Exista diferenta de cost intre cartusele cu cerneala si tonere?

Am discutat mai devreme despre cum functioneaza ambele modele si pentru ce utilizari sunt concepute. Imprimanta cu jet de cerneala este destinata imprimarii in cantitati mici, in timp ce imprimantele cu laser imprima ultra rapid cantitati mari de documente. O imprimanta ink-jet are un pret de achizitie mic insa costul cartuselor este destul de ridicat. Pe de alta parte, un dispozitiv laser este mai scump la achizitie insa consumabilele sunt mult mai ieftine. In general, o imprimanta standard cu ink-jet iti va satisface toate nevoile de imprimare. Cerceteaza cu atentie piata pentru a alege un produs potrivit atat pentru nevoile personale cat si pentru bugetul pe care il ai disponibil pentru o astfel de achizitie.  

Longevitatea in ceea ce priveste cerneala si tonerul

Nu exista diferente prea mari in ceea ce priveste intretinerea cernelii si a tonerelor. Chiar si asa, exista mai multe metode prin care te poti asigura ca atat cerneala cat si tonerul tin mai mult. Cu cat cartusul sau tonerul pentru imprimanta laser este de o calitate mai buna cu atat durata de viata a imprimantei tale va creste iar dispozitivul va oferi rezultate excelente. In concluzie, atat cerneala cat si tonerul ofera o calitate excelenta a imprimarii, diferentele dintre cele doua provenind din modul in care dispozitivul imprima. Pentru cei care imprima doar ocazional, o imprimanta cu jet de cerneala este mai mult decat potrivita. Cei care imprima foarte mult si foarte des ar trebui totusi sa se orienteze catre un model cu laser.