Artrita reumatoida este o problema care poate aparea chiar si la o varsta frageda si care afecteaza in special femeile. Aflati cateva modalitati de a calma durerea.

Cei care sufera de artrita reumatoida stiu bine cum cauzele reale ale acestei boli sunt inca necunoscute astazi. In acelasi timp, foarte putin se poate face la nivel medical si asta duce la zile de durere fara sa stiti ce sa faceti.

Din fericire, exista cateva remedii care pot oferi un ajutor valoros si care sunt capabile sa contracareze boala, ajutand si la gestionarea mai buna a miscarilor. Sa aflam care sunt cele mai valide si mai simplu de implementat pentru a gasi o oarecare alinare a durerii.

Artrita reumatoida: cum sa luptati cu ea in mod natural

A suferi de artrita reumatoida inseamna a suferi dureri foarte severe, care adesea ajung sa blocheze sau sa ingreuneze miscarea.

Desi nu exista inca remedii reale, exista remedii naturiste care pun in practica impreuna cu o alimentatie echilibrata (mentinerea in forma tinde sa amelioreze durerea) si o activitate fizica capabila sa mentina miscari cat mai fluide, se pot observa cateva imbunatatiri valabile. Iata, deci, cateva dintre remediile considerate mai valabile.

Ulei de peste. Bogat in Omega 3, este un excelent antiinflamator, precum si un prieten al articulatiilor. Prin urmare, luarea zilnica poate oferi o mare usurare, evitand in acelasi timp progresia bolii. Pentru ca acesta sa fie eficient, totusi, este important sa alegeti unul care sa nu contina mercur si alte minerale si, prin urmare, procesat pentru a fi pur.

Curcuma. Un alt ajutor mare vine de la turmeric, un condiment de gatit bogat in curcumina. Acest ingredient activ se lauda cu mai multe proprietati benefice printre care se remarca cele antiinflamatorii si cele pozitive asupra articulatiilor.

Ghimbir. Un rizom care face parte din ajutorul care vine de la natura este ghimbirul. Luarea lui ajuta la reducerea durerii si pare sa functioneze mai ales pe cele de tip articular.

Ceai verde. Un super aliment care dezinfecteaza si ajuta organismul sa functioneze mai bine este ceaiul verde care, luat in fiecare zi, poate calma durerile cauzate de artrita. Un remediu sanatos si placut de luat, care este si bun pentru organism in multe alte privinte.

Coacaz negru. Coacazele negre joaca, de asemenea, un rol important in lupta impotriva artritei si totul datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

La aceste remedii se pot adauga apoi acupunctura, magnoterapia si homeopatia si o alimentatie adecvata. Ceea ce conteaza este sa actionezi pe mai multe fronturi pentru a contracara durerea in cel mai bun mod posibil si in acelasi timp a preveni agravarea bolii.