Pandemia cu care ne confruntam cu totii de ceva vreme a dus la mai multe motive de divort. Totodata, numarul dosarelor conexe vietii de cuplu a crescut si el semnificativ. Au aparut chiar si cazuri noi de violenta domestica cibernetica, in care partenerii se ameninta pentru ca mai apoi sa foloseasca aceste amenintari ca proba la proces.

Din pacate, pandemia a creat un adevarat haos in foarte multe casnicii.

Dosarele vizeaza divorturi si alte chestiuni legate de viata de cuplu

Dosarele sunt din ce in ce mai numeroase, si se pare ca nu toate dintre acestea vizeaza divorturile. O parte din aceste dosare vizeaza si alte chestiuni care au legatura cu viata de cuplu. Spre exemplu, putem vorbi de partajarea bunurilor, stabilirea domiciliului pentru minori, precum si de programul de vizitare al acestora. 

Viata de cuplu include si cuplurile care nu sunt casatorite. Acestea de asemenea au avut probleme in toata aceasta perioada. Pentru orice problema aparuta in cuplu, consultarea unui Avocat Online poate fi o solutie foarte buna. Un specialist va poate ajuta sa intelegeti ce implica un divort si care sunt pasii care trebuie urmati.

Din pacate, in momentul in care un cuplu se desparte, minorul devine moneda de schimb iar parintii se ataca reciproc. Pe perioada pandemiei au aparut noi motive de divort. Acest lucru s-a intamplat pentru ca, petrecand mai mult timp impreuna sub acelasi acoperis, s-au observant anumite lucruri pe care altfel partenerii nu ar fi avut timp sa le observe.

Mai mult decat atat, au existat si numeroase cazuri de violenta domestica. Unii soti au decis chiar sa isi trimita copiii la bunici si pentru ca au ramas singuri si-au dat seama ca nu mai au absolut nimic in comun si ca nu se mai inteleg.

Mai putine casatorii, mai multe divorturi

Din pacate, cam asa stau lucrurile in momentul de fata. La sfarsit de an, statisticile arata ca numarul casatoriilor a scazut semnificativ pe perioada pandemiei, in timp ce numarul divorturilor a crescut foarte mult. In multe situatii, cuplurile au realizat ca nu se mai potrivesc absolut deloc si ca tot ceea ce ii tinea de fapt impreuna erau copiii si obisnuinta.

Pentru ca de cele mai multe ori, cu totii petrecem o buna perioada de timp la birou, ingrijind copiii, si facand alte treburi casnice, nu avem timpul necesar pentru a ne indrepta atentia si catre partenerul de viata. Pandemia ne-a tinut mai mult impreuna, timp in care unele cupluri au descoperit ca sunt mai puternice ca niciodata, in timp ce altele si-au dat seama ca nu mai au absolut nimic in comun.

Specialistii in relatii de cuplu ne mai aduc la cunostinta si faptul ca multe cupluri renunta foarte usor la relatie, chiar si atunci cand se confrunta cu probleme mici. Societatea s-a schimbat cu siguranta, iar modul in care oamenii privesc relatiile de cuplu de asemenea. Pur si simplu, acum nu se mai obisnuieste sa se ’’repare’’ ceva ci sa se schimbe.

Pentru ca optiunile sunt mult mai multe decat inainte, oamenii tind sa creada ca este foarte usor sa gasesti pe altcineva. Ei bine, pentru o relatie armonioasa este nevoie de doi oameni care isi doresc cu adevarat sa creasca impreuna indiferent de piedicile care le apar in cale de-a lungul timpului.