Cu elan si mult entuziasm m-am asezat aseara in scaunul de cinema, mi-am pus ochelarii 3D si am urmarit Piratii de Caraibe 4 – On stranger tides (gratie unei invitatii LG, in contextul lansarii unei game noi de TV-uri 3D). Aveam asteptari mai mari, am plecat usor dezamagit de aceasta serie de aventuri in care Johny Depp e mai degraba un Jack si nu captain Sparrow. Dar voi reveni cu un text despre acest film ceva mai incolo, in cursul zilei. Despre altceva vreau acum sa vorbesc…

Dupa film am plecat cu cativa prieteni la o terasa sa comentam, sa ne spunem parerile, sa criticam, sa apreciem…Dar am sarit de la una la alta si a venit vorba, inevitabil, de Marea cursa in care voi porni saptamana viitoare: Siemens Amazing Race (23-27 mai).

Eram usor trist pentru ca, pe langa premiul financiar pentru cel mai activ fan (cel care va raspunde repede si corect la intrebarile noastre de pe Facebook sau Twitter), echipele concurente anuntasera deja si alte surprize. (echipa lui Bobby, echipa Nebuloasei). Dar unul dintre tovarasii de limonada sub clar de luna a venit cu o idee minunata: pentru fiecare fan care raspunde corect la intrebarile din concurs, sa fac un pachet pentru copiii orfani de la Valea Plopului (Prahova). Acolo unde parintele Nicolae Tanase este tata pentru 328 de copii (asta era statistica in decembrie 2010!).

Cu totii am votat Pro-Vita! si fiecare a plecat spre casa calculand cam cu ce ar putea contribui la aceste pachete (sub forma de bani sau haine, carti, alimente etc). Asa ca deja s-a coagulat ceva. Fireste, invit pe toata lumea sa contribuie la o mica bucurie pentru acesti copii orfani, chiar daca nu doriti sa fiti fanii mei la Siemens Amazing Race!

Iar daca inca nu stiti despre ce e vorba in Marea cursa, iata pe scurt:

Asadar, in perioada 23-27 mai, voi strabate 8 orase din Romania (cu masina si cu avionul) pentru a afla despre solutiile Siemens de dezvoltare durabila existente la noi in tara. Numai ca fanii mei de pe Facebook si Twitter trebuie sa ma ajute, sa ma sustina prin oferirea de solutii la testele prin care trebuie sa trec pe traseu (aici toate punctele traseului)

Vor fi 4 Quiz-uri de rezolvat și de trecut mai multe probe, la diverse puncte de pe traseu. Fiecare echipa are chestionare diferite, cu cate 5 intrebari, dar cu acelasi grad de dificultate. Dupa cum ziceam mai sus, voi posta fiecare intrebare pe conturile mele Facebook/Twitter și voi aștepta raspunsul de la voi. Va fi simplu, veti gasi raspunsurile pe internet, prin cautari pe Google. Quiz-ul trebuie terminat in 30 de minute. Pentru fiecare 10 minute de intarziere, voi fi penalizat cu 10 puncte.

In momentul cand s-a postat raspunsul corect, o sa apara un comentariu adecvat. Apoi trec la intrebarea 2 si tot asa pana le finalizez pe toate. Un Quiz e terminat in momentul in care am primit raspuns corect pentru ultima intrebare. Daca fanii intarzie sa raspunda sau nu pot oferi varianta corecta, pot renunta sa mai astept si trece la urmatoarea intrebare. In acest caz am o penalizare de 10 puncte.