Unele greseli de amenajare pot afecta atmosfera casei facand-o sa para dezordonata chiar si atunci cand de fapt nu este. Iata care sunt acestea si cum sa le reparam:

Ti-ai dedicat timp, efort si bani pentru a-ti mobila casa si terasa si acum pare iremediabil dezordonata? Mai usor decat crezi.

De multe ori, dusi de entuziasmul si dorinta de a crea coltul nostru perfect de lume, ajungem sa facem niste greseli, care sunt cu adevarat banale in sine, dar care afecteaza rezultatul de ansamblu.

Nu-ti face griji totusi. Este usor sa identifici unde este problema si cu atat mai mult sa o remediezi. Iata cateva greseli de amenajare a locuintei de evitat pentru a avea mereu o casa ordonata. Cuvinte de ordine: minimalism !

  1. Mobila aranjata gresit

Evalueaza cu atentie spatiile, proportiile si functiile pentru a o cumpara pe cea potrivita si a mobila o locuinta perfect ordonata.

  1. Folosind prea multe culori

Pentru a amenaja armonios un mediu este esential sa alegi o paleta de culori restransa – cel mult 3, 4 nuante – care sa se combine intre ele. Fara a respecta aceasta regula simpla, efectul de haos este garantat. Ideal este sa alegi doua tonuri neutre si sa combini unul, sau cel mult doua culori mai vii.

  1. Agatati prea multe poze pe pereti (in mod gresit)

Agatarea pozelor si fotografiilor pe pereti este o adevarata arta si a le face la intamplare este o greseala comuna si, din pacate, adesea subestimata. Ideal este sa alegi mai intai toate ramele pe care intentionezi sa le agati si sa le „pui la incercare” pe o masa sau pe podea, sa le evaluezi dimensiunile si sa profiti la maximum.

  1. Acumularea prea multor articole

Pernele, tavile, bibelourile, suvenirurile, obiectele de mobilier pentru casa si terasa sunt binevenite, dar cu moderatie. Nimic nu creeaza mai mare dezordine decat juxtapunerea multor obiecte de diferite feluri si tipuri, chiar daca perfect aranjate. Ideal este sa alegi doar una dintre colectiile tale si sa te limitezi la asta, poate aranja totul intr-un dulap in timp ce astepti sa reinnoiesti mediul mai tarziu.

  1. Amesteca materiale (sau stiluri) foarte diferite

Esti un tip eclectic si iti place sa amesteci influente si inspiratii? Bine, dar ai grija sa nu exagerezi. De fapt, prea multe materiale si stiluri dau ideea de a fi intr-un bazar mai degraba decat intr-o casa. Nu le poti avea pe toate. De asemenea, in acest caz, putin este mai mult si apoi… poti oricand sa adaugi nu?