Stilul modern de amenajare se recunoaște încă de la intrare. Un spațiu larg, deschis, este primul indiciu că ai pășit într-o locuință amenajată în stil modern. Unul dintre cele mai puternice puncte-cheie pe care le oferă acest stil de amenajare este faptul că locuința va oferi mereu senzația de ordonare și organizare, chiar dacă nu ai avut timp să faci curățenie în weekend. 

Caracteristici ale stilului modern 

Modernismul s-a născut în urma loviturilor economice după perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, acest stil de amenajare a reprezentat o altă perspectivă asupra vieții, mult mai simplă, mai clară și mai ordonată. 

Astăzi, o locuință modernă are următoarele caracteristici:

 • linii drepte, elegante; 
 • forme geometrice interesante sau ușor abstracte;
 • tonuri deschise sau inspirate din natură, precum: alb, gri, bej, crem și nuanțe de albastru-verzui;
 • spații deschise și puternic luminate natural;
 • mobilier scund, care să nu acopere un perete întreg al locuinței;
 • accesorii funcționale și estetice, pe principiul “Less is more”.

Dacă te gândești la o reorganizare a propriei locuințe, iar incorporarea unui stil modern ți-a făcut cu ochiul, în următoarele rânduri vei găsi 5 tips & tricks pentru amenajarea locuinței în stil modern. 

 1. Folosește un plan deschis, de tipul “open-space”

Modernismul se referă, în principal, la spații deschise. Dacă îți surâde ideea de living și bucătărie open space, acesta este stilul de amenajare pe care dorești să îl adopți. 

Elimină, astfel, ornamentele și accesoriile inutile, precum și mobilierul impunător din bucătărie și living.

De exemplu, pentru bucătărie poți utiliza prize de blat, astfel încât să nu ai pereții “încărcați”. Astăzi, găsim o gama variata de prize incorporabile care se potrivesc cu un stil modern de amenajare. 

 1. Folosește obiecte de artă moderne

Chit că este un tablou, o sculptură sau chiar o oglindă aparte, alege o piesă care să fie actorul principal al camerei în care este așezată. Nu folosi mai multe obiecte sau piese de artă ca să îți decorezi și să îți umpli încăperea.

 1. Folosește elemente industriale

Design-ul modern a cuprins amploare de pe urma avansării industriale, când sticla, betonul și oțelul au fost folosite ca și materiale de construcție. Poți alege o estetică industrială, folosindu-te de finisaje din fier sau oțel, fără să le acoperi cu un tapet sau alte elemente de design. 

 1. Folosește geamuri mari

Lumina naturală este un factor-cheie al modernismului. Dacă există posibilitatea incorporării unor geamuri mari, de-a lungul unui perete, ești din ce în ce mai aproape de a adopta un stil modern în locuința ta. De obicei, acest tip de geamuri se folosește într-o încăpere care dispune de balcon sau în livingul deschis cu bucătăria. 

 1. Folosește-te de plante, altfel

Dacă ai cel puțin o plantă în locuința ta, este momentul să-i găsești un colț din living în care să o așezi. De obicei, pentru stilul modern, sunt preferate plantele suculente, cum ar fi aloe vera, cactușii sau copăceii bonsai. 

O locuință modernă înseamnă să fii în ton cu tendințele care apar în fiecare zi. Nu uita, cheia acestui stil de design se află în ideile tale creative, spațiile deschise și multă lumină naturală.