Nimic nu te poate duce la disperare ca pierderea persoanei iubite. Serialele, privitul filmelor triste în pijamale și plânsul în bolul cu înghețată sunt acele metode care te pot face mai bine. Și BOOM, după două trei zile sau chiar săptămâni de rutină în pijamale, te vezi zâmbind și cu o nouă perspectivă asupra vieții.

Mareste-ti stima de sine

Dacă partenerul tău este cel care a inițiat despărțirea, este de așteptat ca să începi să te uiți la aspectul tău, sa nu te mai multumeasca cum arati, si să te descurajezi gândindu-te la ce anume din defectele  tale au creat situția în care partenerul a decis să plece. Adevărul este că trebuie să te focusezi pe valorile tale decât pe non-valori. Scrie o listă despre ce iubești la tine și citește-o în fiecare zi. Înconjoară-te cu persoane pozitive care îți cunosc adevărata persoană și care vor ști cum să te încurajeze să treci peste fostul iubit.

Încearcă trei locuri noi

În fiecare săptămână cauta un restaurant sau o cafenea invitând un prieten să ți se alăture. Locurile noi îți pot trata durerea și deschide alte perspective. Noul te poate face să uiți de trecutul ce-ți provoacă durerea și nu te lasă să evoluiezi. Să petreci un timp de calitate, cu prietenii în cafeneaua nouă, îți vor deschide inima către o nouă dorință de a iubi.

Evită să intri în alte relații doar pentru a uita de ultima.

O relație ce o v-a înlocui pe ultima, este temporară, cea care te va face să te simți sexy, valoroasa. Dar odată ce emoția noului partener înlocuitor a trecut, vechia durere va reveni cu o mai mare intensitate. Partenerul înlocuitor va fi o superficialitate care te va lăsa cu mai multe ganduri si traume decat pierderea persoanei iubite. Atunci când intri deodată într-o altă relație, fără a gândi, înseamnă că eviți să simți durerea. Poti accesa Matrimoniale online și vei gasi un număr mare de posibili parteneri care îți pot înlocui durerea cu emoția noului, dar în sinea ta o să simți că nu este adevărat, că este ceva temporar pentru a alina suferința.

Fa o pauza de la rețelele de socializare

Atunci când împărtășești prieteni comuni, ar fi un beneficiu dacă i-ai șterge pe toți cei care îți amintesc de trecut. Încearcă să fii cât mai mult în aer liber si mai putin cu capul în telefon scrolând pagina de Facebook sau Instagram. Fii activa, găsește-ți cât mai multe ocupații pentru a nu simți tentația de a-l urmări pe fostul iubit pe Facebook, făcându-ți ziua grea și sumbră.

Incearca doar lucrurile care iti fac placere.

Probabil nu poți suporta să mergi la cursul de yoga, deoarece acolo sunteți cunoscuți ca cuplu. Acesta nu ar trebui să fie motivul pentru care trebuie să încetezi să mai mergi la cursul de yoga. Mulți consideră că multe din activitățile făcute cu partenerul nu mai pot fi făcut de unul singur. Este greșit , deoarece te poți simți bine de unul singur la acel curs de yoga, și dacă te simți stânjenit să mergi la sala unde mergeai cu fostul, întotdeauna îți poți găsi altă sală.

Sfârșitul relațiilor pot provoca o durere pe care nu ai mai simțit-o vreodată. Însă nimic nu este mai important decât starea ta de bine, iar asupra acesteia tu ai tot controlul, ai puterea să te vindeci și să te bucuri de o nouă viață.