Daca ai fost înșelat, s-ar putea sa te confrunti cu un vârtej de emoții. S-ar putea să te simți devastat într-un moment și supărat în următorul. O inimă frântă poate duce la sentimente de rușine, îndoială, confuzie și anxietate. Înțelegerea și procesarea emoțiilor dvs. este o modalitate sănătoasă de a vă vindeca de rănile din trecut. 

Nu există o cale directă de urmat atunci când vă recuperați după o despărțire, deoarece este posibil ca unele să nu fie mai lungi decât altele. Amintiți-vă că este bine să vă luați timp pentru a vă vindeca. Ar trebui să ai încredere în propriul proces, deoarece sentimentele tale sunt unice pentru tine și viața ta. Simțiți emoțiile, creșteți și continuați. Este o călătorie personală. Cu alte cuvinte, încetați să vă mai judecați. Luați-vă timpul necesar pentru a vă vindeca, permițându-vă totodată să creșteți și să învățați din durere. Când vă confruntați cu consecințele infidelității, acești pași vă pot ajuta să faceți față la ceea ce s-a întâmplat și să vă ocupați de roller-coasterul emoțional al trădării.

1. Lucrează cu sentimentele tale

Probabil că veți experimenta diferite emoții pe măsură ce ați procesat ceea ce s-a întâmplat. De exemplu, este obișnuit să te simți dezamăgit sau trădat după infidelitate, așa că ia-ți un moment pentru a recunoaște că aceste sentimente sunt normale. Nu te grabi sa accesezi site-uri de matrimoniale sa cunosti pe cineva nou. Acorda-ti timp pentru vindecare. În loc să vă suprimați emoțiile, lucrați prin ele. A ajunge la un acord cu ceea ce s-a întâmplat este parte integrantă a procesului de vindecare. Menținerea unei practici de recunoștință zilnice, cum ar fi păstrarea unui jurnal, vă permite să vă vindecați în timp. Exprimă recunoștință întotdeauna. Prin exprimarea recunoștinței îți amintești de momentele bune pe care le-ai împărtășit și de modul în care ai fost eliberat pentru a găsi o iubire care te prețuiește, o iubire pe care si tu sa o prețuiești.    

2. Nu te învinovăți

Este ușor să te învinovățești pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu ești responsabil pentru acțiunile partenerului tău. După o despărțire, nu este neobișnuit ca acela care a fost inselat sa se angajeze în autocritică dură, analizând tot ceea ce s-a spus și a făcut și întrebând unde a greșit. Inlăturarea greșelilor și învățarea din acele greșeli este importantă. Această auto-vina excesivă poate, la rândul său, să întârzie procesul de recuperare și să îngreuneze mersul mai departe.

3. Nu trăi în trecut

Vă puneți la îndoială totul despre relația voastră, reluați conversațiile în încercarea de a descoperi ce a mers prost? Observarea trecutului nu este sănătoasă sau productivă. În loc să vă opriți asupra ipotezelor concentrați-vă pe viitor, mai degrabă decât pe negativitate. Ia decizia de a renunța; exprimă-ți durerea și responsabilitatea; încetează să mai fii victimă și să dai vina pe ceilalți; concentrează-te pe prezent (aici și acum) și bucurie.

4. Gândește-te la ceea ce vrei

A merge mai departe după infidelitate înseamnă să preiei conducerea modului în care vrei să-ți trăiești viața. Vrei să te despărți de partenerul tău sau vrei să lucrezi la relația ta? Acestea sunt întrebări importante fără răspunsuri corecte sau greșite și, indiferent de ceea ce spun alții, cea mai mare preocupare ar trebui să fii tu însuți. De exemplu, dacă acțiunile partenerului tău sunt o problemă pentru tine, desparte-te de partenerul tău. Pe de altă parte, s-ar putea să te simți rănit și trădat de partenerul tău, dar totuși îi vrei în viața ta. Sau, din nou, este posibil să nu fiți sigur de ce doriți. Asta e ok. Decizia este numai a voastra.