Pentru multi, Craciunul este momentul cel mai plin de bucurie al anului, cand ne intalnim cu cei dragi si  cu rudele pe care le vedem o data pe an. Dar, de asemenea, Craciunul este o perioada scurta in care se pare ca nici timpul, nici banii nu ajung pentru scopurile noastre. Daca facem calculele corecte, zilele de sarbatoare pot deveni un adevarat cosmar.

Efectuarea de achizitii inteligente inseamna economisire. Da, economisim timp, bani si dureri de cap. Retineti urmatoarele recomandari pentru a face cumparaturile de Craciun, in mod eficient.

1. Faceti un buget

Prin estimarea cheltuielilor dvs. in avans, veti sti cat veti cheltui pentru cadouri de Craciun si nu veti avea surprize. Utilizati comparatoarele de preturi pe care le gasiti pe internet pentru a afla care comercianti ofera cel mai bun pret pentru elementele pe care doriti sa le cumparati.

2. Prioritizati lista dvs. de cadouri si destinatari

La Craciun, dorim sa oferim daruri in dreapta si in stanga, la rude, prieteni, scoala, vecini, colegi, etc. Este o idee nobila, dar aproape intotdeauna dimensiunea unei inimi generoase nu se potriveste cu buzunarul dvs. Deci, cel mai bun sfat este sa faceti o lista cu oamenii cei mai apropiati si sa o comparati cu bugetul.

3. Mergeti la cumparaturi in noiembrie

Faceti un efort, astfel incat ultima zi a colindelor de Craciun sa nu fie prima zi de cumparaturi de Craciun. Pana atunci, centrele comerciale si magazinele vor fi umplute cu oameni care, la fel ca dvs., nu au avut timp pana la Craciun pentru a-si face cumparaturile.

Noiembrie este o luna ideala pentru a face cumparaturi de Craciun. Magazinele vor fi mai putin aglomerate. In plus, puteti profita de sezoanele comerciale, cum ar fi Black Friday si Cyber ​​Monday.

4. Evitati impulsurile

Tentatia este intotdeauna prezenta intr-un magazin comercial. In vitrine vom vedea noile telefoane mobile, parfumurile celei mai recente colectii si pantofii care tocmai au fost lansati. Este o slabiciune. Atunci cand tentatiile sunt ascunse, amintiti-va lista de daruri si bugetul. Urmand planul, veti sta departe de “placerile” de a cumparara impulsiv.

5. Cumparati online

Desi pentru multi, cumparaturile online genereaza suspiciuni cu privire la securitatea financiara, este cea mai buna alternativa pentru a economisi timp, bani. In multe ocazii, este mai ieftin sa cumparati online decat direct din magazine. Deoarece cultura de cumparare cu un singur clic nu a patruns pentru toata lumea, magazinele si brandurile desfasoara campanii pentru a motiva comertul electronic. Aceste campanii sunt sinonime cu confortul si economiile.