Va propunem un ghid practic pe Twitter pentru incepatori, care va va aduce pe deplin in trendul social. Continuati sa cititi si va vom actualiza cu privire la ce este Twitter si limba vorbita de cei care o folosesc; un manual care va va stimula relatiile sociale.

Pentru ce este Twitter si la ce serveste?

Twitter este una dintre retelele sociale gratuite cu cele mai multe utilizatori si influenta care exista astazi, cu peste 300 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume.

Vedem ca exista multe persoane inregistrate care nu au utilizat inca activ aceasta retea. Este posibil ca unii sa fi deschis profilul cu mult timp in urma, cand a devenit la moda si a fost abandonat pentru ca nu stiau cum sa-l foloseasca.

Twitter este definit din punct de vedere tehnic ca microblogging . Partea „ blog ” corespunde primei idei a retelei; scrieti si impartasiti idei sau ganduri. Curiosul si cel mai caracteristic Twitter este de la mana „micro”; share, da, dar cu limite, in special 280 de caractere maxim .

Utilizatorul poate folosi Twitter pentru a se conecta cu alte persoane si pentru a trimite mesaje. Puteti decide daca ceea ce impartasiti face public , adica il puneti pe profilul dvs., astfel incat toata lumea sa-l poata accesa fara restrictii sau puteti utiliza serviciul privat de mesagerie pe care il ofera. Totul incepe cu o intrebare simpla pe care Twitter va pune: Ce se intampla?

Comunitatea Twitter foloseste 280 de caractere pentru cele mai diverse scopuri; de la impartasirea a ceea ce fac in acest moment, unde sunt sau cu cine, pana la publicarea de stiri, informatii, glume sau chiar a fi folosit ca un instrument pentru companii, deoarece le permite sa faca reclama gratuit , creand o lista larga de urmaritori celor care tin la curent cu toate noutatile companiei lor. Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre cum Twitter poate fi util pentru afacerea dvs., nu pierdeti acest articol.

Un ghid pentru utilizarea Twitter

Tweet

Este inceputul tuturor; textul, ideea pe care doriti sa o impartasiti . Fiecare poate utiliza maximum 280 de caractere pe care Twitter le permite sa scrie pentru fiecare tweet pentru orice doreste. Desigur, cu cat mesajele tale sunt mai interesante, cu atat vei avea mai multi adepti. De exemplu, a devenit obisnuit ca oamenii sa comenteze programele de televiziune prin contul lor de Twitter pentru a impartasi idei sau concluzii cu alti utilizatori. In acest fel, reteaua sociala devine cumva o reflectare a opiniei publice .

Retweet si retweet = RT

Retweeting-ul imparte un tweet pe profilul tau pe care altcineva le-a scris . Cineva spunea in urma cu cativa ani ca pe Twitter cine crede ca scrie un tweet si cine nu crede retweet-uri. Eu zic ca le facem pe amandoua. Ideea este sa impartasesti ganduri, dupa toate, al tau nu va fi intotdeauna cel mai interesant. Daca dorim sa impartasim un tweet pe care l-am vazut in contul cuiva pe care il urmarim, exista doua modalitati de a face acest lucru.

Cea mai usoara si rapida este o optiune pe care Twitter a incorporat-o deja; Sub fiecare tweet puteti face clic pe „retweet” si acel tweet apare automat in profilul nostru.

Cealalta modalitate de a o face este manual; adica copiem textul tweet-ului si il scriem in profilul nostru, da, trebuie sa adaugam RT si numele utilizatorului care a scris initial acel tweet pentru a-si recunoaste autoritatea.

Tweet modificat = MT

In spaniola am spune „tweet modificat” si, in esenta, este ca un retweet, dar ne ofera posibilitatea de a modifica mesajul original . Daca cineva pe care-l urmam a scris ceva interesant si dorim sa-l copiem, dar dorim sa adaugam si altceva sau sa modificam unele detalii, atunci cand il publicam, trebuie sa scriem: MT @ numele utilizatorului original si apoi textul modificat.

Hashtag = #

Este un instrument foarte util pentru clasificarea mesajelor noastre . Adica, de exemplu, daca dorim sa scriem un mesaj despre modul in care se ocupa Masterul de Marketing Digital pe care l-am inceput la Scoala IEBS, la finalul textului putem adauga #marketingdigital #IEBS sau sa-l integram in text.

In acest fel, mesajul nostru este filtrat si de fiecare data cand cineva cauta pe Twitter tema Digital Marketing sau IEBS in bara de cautare , va aparea o lista de tweet-uri legate de aceste subiecte. Este o modalitate foarte directa de a gasi ceea ce te intereseaza si de a-ti clasifica continutul pentru a te concentra pe un anumit public

DM = Mesaj direct si secret

Puteti trimite tweeturi cuiva fara ca altcineva sa le poata citi. Cum? Trebuie doar sa adaugati un D si numele de utilizator al destinatarului fara @ in fata tweet-ului.

Modificari pentru a urmari evenimente si stiri:

Obiectivul principal al Twitter este de a informa utilizatorul in timp real despre ceea ce se intampla, motiv pentru care a incercat sa-si concentreze eforturile pe imbunatatirea platformei care vizeaza raportarea in mod ordonat si concis asupra evenimentelor. Va explicam cum sunt aceste imbunatatiri:

Pagini de eveniment:

Este o optiune pe care o puteti gasi in partea de sus a cronologiei, apare cu un eveniment relevant si aduna toate tweeturile si materialul multimedia relevant despre acesta. Am putut sa-l vedem in ultimele saptamani in timpul difuzarii cupei mondiale de fotbal.

Posibilitatea de a personaliza notificarile:

Pentru a creste calitatea serviciului, Twitter testeaza noi modalitati de notificare sau comanda a continutului pe baza intereselor fiecarui utilizator. Aceste functii noi includ notificari despre persoane relevante sau continutul interesului dvs.

De asemenea, in optiuni puteti alege la care dintre aceste notificari doriti sa ajungeti sau nu (silentiozand) segmentarea dupa conturi, cuvinte sau interese.

Cresterea stirilor pe cronologie:

Stirile sau TT vor predomina in Cronologie pentru a fi la curent cu noutatile. Exista, de asemenea, functia „Se intampla acum”, unde Twitter va arata ultima ora de evenimente sau stiri, colectand cele mai relevante tweet-uri despre eveniment.

Imbunatatiri de moment:

Momentele au fost pe Twitter inca din 2015, dar reteaua de socializare doreste sa experimenteze incluzand noi functii pentru a transmite fapte relevante, cum ar fi evenimente directe sau conferinte.

Cautare Avansata:

Cautare avansata este o caracteristica disponibila atunci cand va conectati la twitter.com. Multumita acesteia Twitter va permite sa personalizati rezultatele cautarii in functie de anumite intervale de date, persoane etc., si astfel puteti gasi anumite Tweet-uri intr-un timp foarte scurt.