Buzele uscate fac parte din viata noastra si ne-am confruntat cu toti cel putin o data in viata.Totusi, acest fenomen apare nu doar in mod exclusiv din prisma factorilor de mediu la care contribuie vantul si temperaturile scazute.Ca multe ale parti afectate ale corpului uman, si buzele uscate pot reda o serie de lipsuri sau afectiuni, iar pentru combaterea disconfortului exista destul de multe solutii. Iata mai jos in acest articol tot ce trebuie sa stii despre buzele uscate.

Buzele uscate – semn al deshidratarii

Daca corpul nostru nu primeste necesarul de apa de care el are nevoie in desfasurarea mecanismelor uzuale, acest lucru se va resimti inclusiv la nivelul buzelor. Asta inseamna ca te poti confrunta cu buze mereu deshidratate si uscate chiar si din prisma acestui aspect unde, cresterea raportului de lichide din organism (in special apa), iti va fi de mare ajutor sa combati la nivel intern efectele buzelor uscate si crapate. Deci prin urmare, asigura-te zi de zi ca nu omiti hidratarea interna si externa.

Buzele uscate asociate cu lipsa de fier din organism

Caderea parului, exfolierea unghiilor sau deshidratarea si descuamarea tenului pot fi inclusiv semne ale unor lipse de vitamine si minerale din organism, alaturi de apa. Iar in cazul buzelor uscate, una dintre cele mai frecvente cauze ale acestui fenomen il reprezinta lipsa de fier din corpul tau. Totusi, poti combate aceasta problema a lipsei de fier prin consumul de suplimente cu fier, care vor ameliora treptat efectul buzelor crapate. Bineinteles, va trebui sa acorzi o mare atentie privind administrarea de suplimente deoarece, in cazul in care suferi de neplaceri si/sau afectiuni gastrice, fierul poate creste aciditatea si sa cauzeze mai multe neplaceri

Exfolierea si hidratarea – secretul extern al buzelor moi si catifelate

In cazul in care schema de verificare interna nu-ti indica o serie de lipsuri care ar putea cauza uscarea intensiva a buzelor, pana la crapare si inclusiv aparitia de rani, cel mai probabil nu le acorzi o atentie suficienta astfel incat nici ele nu vor fi asa cum ai visat – moi si catifelate.

Insa, daca-ti vei regandi rutina de ingrijire, cat si sa-ti schimbi obiceiurile, vei putea restabili cu usurinta sanatatea buzelor tale. Poti incepe prin aplicarea zilnica si/sau periodica a unui scrub de buze, care va indeparta toate impuritatile si cojitele inestetice. De asemenea, seara, poti interveni prin utilizarea unei masti de buze intens hidratante pe care, de altfel, o poti folosi inclusiv atunci cand vremea este neplacuta. Zilnic, n-ar trebui sa-ti excluzi din rutina un balsam de buze intens hidratant cu aplicare ori de cate ori simti nevoia. Iar in ceea ce priveste produsele de machiaj, asigura-te cu precadere ca aleg rujuri cu o formula hidratanta, in detrimentul celor mate.

Iata, buzele uscate pot fi un adevarat mister. Dar cu o rutina atenta si un stil de viata cat mai sanatos, vei putea cu usurinta sa previi disconfortul fizic si estetic cauzat de acestea.Tu stiai aceste lucruri pe care le-am expus mai sus in acest articol?