Acelasi lucru este valabil si in tenis. Totusi, unii jucatori simt nevoia de a spune cat de prost au jucat pe teren sau cat de norocosi sunt adversarii lor intr-un meci anume. Acestia subestimeaza performanta adversarilor si cauta vinovati oriunde, de la accidentarile personale pana la arbitrii de scaun.

Iata mai jos cei mai importanti 5 jucatori de tenis care nu stiu sa-si accepte infrangerile:

1.Venus Williams. Venus nu este una din jucatoarele care acorda credit adversarelor sale, iar acest lucru este destul de clar de cand sora sa, Serena, incearca sa aprecieze o victorie sau depunerea unui mare efort.  Vorbind despre o infrangere intr-un meci de 3 seturi echilibrate, ea a declarat.

Am jucat decent si ea a inceput sa joace foarte slab si m-a dat peste cap cu totul…A inceput sa loveasca foarte ciudat mingea si foarte scur in acelasi timp, un lucru foarte ciudat. Am stiut in clipa urmatoare ca joc la fel de rau ca si ea. Ea a fost capabila sa recupereze, in timp ce eu nu.  Cred ca a fost o strategie buna din partea ei.

Venus este o mare campioana si o legenda a tenisului american, dar ea ar trebui a-si reevalueze sportivitatea de –a lungul lungii si prospere cariere.

2.Bernard Tomic-Australianul este fara nici o indoiala un mare talent fiind o placere sa urmaresti un meci al sau. Totusi,  este foarte cunoscut pentru modul in care cedeaza in timpul meciurilor, nedand astfel foarte mult credit adversarilor sai cand el pierde.

De cele mai multe ori acuza starile  rele de sanatate sau accidentari pentru a nu participa la un turneu sau la un eveniment. Tomic va fi un jucator de top in viitor, dar trebuie sa-si imbunatateasca comportamentul pe si in afara terenului. 

3.Andy Roddick.  Andy este plin de sportivitate cand jocul ii functioneaza, dar uneori el se enerveaza foarte tare si simte nevoia de a puncta anumite parti ale meciului care puteau fii puncte de cotitura in mintea sa. Uneori, considera ca adversarii sai mascheaza unele accidentari. De asemenea, este foarte nesportiv cu reporterii la interviuri. Ar trebui ca Andy sa recunoasca ca jurnalistii nu sunt adversarii sai de pe teren , chiar daca ii vede ca adversari si in afara terenului.

4.Martina Hingis. Nu este nici o indoiala ca elvetianca a fost o mare jucatoare de tenis, dar a fost foarte acida cu ea si adversarele sale dupa infrangeri dezamagitoare. Probabil una din cele mai celebre dispute care au implicat-o este aceea, cand Martina a refuzat sa accepte ca decizia de la linie a fost corecta. 

5. Serena Williams. Americanca a avut probleme cu arbitrii de loinie, cu cei de scaun, dar totusi recunoaste performantele adversarelor. Chiar si in ultima sa infrangerea, cea in fata lui Wozniacki, ea nu a pus infrangerea pe seama adversarei:

Cel mai important lucru este ca as fi putut juca mult mai bine… Am jucat probabibil la 20 % din potential. Am facut foarte multe greseli, si nu am nici o scuza pntru asta. Am experienta, si nu trebuia sa le fac. Nu exista scuza. Trebuie doar sa nu mai fac greseli prostesti