Cand vine vorba de improspatarea spatiilor tale, nu trebuie intotdeauna sa faci o revizie majora. Poate fi la fel de simplu ca sa te uiti la peretii tai pentru a actualiza orice camera. Arta de perete este un accesoriu durabil in orice casa, dar, ca orice tendinta, mediile specifice pot creste si scadea cu timpul. Este valabil chiar si pentru arta antica si de epoca, dintre care o mare parte rezista timpului, dar exista anumite piese care au cazut in favoarea mai mult decat altele.

„La fel ca moda, arta vintage circula prin tendinte, asa ca intotdeauna iese ceva nou la suprafata, chiar daca exista de ani de zile”, spune Noel Fahden Briceno, vicepresedinte de merchandising la Chairish. „Arta vintage este modalitatea perfecta de a reflecta stilul tau personal si, ca majoritatea lucrurilor, asta se schimba in timp.”

Desi exista tendinte care pot fi identificate in lumea vintage, retineti ca piesele vintage si antice vor arata intotdeauna mai unice si unice decat piesele in tendinte achizitionate de la magazinele mari. Dupa cum spune Katie Saro, designer, dealer de epoca si gazda The Art of Vintage pe Magnolia Network, cumparaturile de epoca si antichitati sunt „antidotul suprem impotriva capcanelor de tendinte”.

„Cand faci cumparaturi sau economisesti pentru epoca si antichitati, nu faci cumparaturi dintr-un showroom curat de lucruri nou fabricate pe care cineva iti spune sa le placa”, observa ea. „In schimb, cumparati o colectie de articole care se intinde pe mai multe decenii si un spectru vast de stiluri de design. Asta inseamna ca vocea ta este cea mai tare in timpul cumparaturilor, asa ca te poti simti mai liber sa alegi lucruri de care esti atras personal, nu ceea ce este cel mai la moda sau cel mai bine vandut.”

Avand in vedere acest lucru, stiti ca, daca sunteti atras de tendinte, va exista in continuare un aer de personalitate si caracter in aceste piese de epoca care vor aduce instantaneu gravitate in casa dumneavoastra. Pentru a realiza acest aspect, cei doi experti ai nostri isi impartasesc previziunile pentru cele mai importante tendinte de arta antica si vintage din 2024.

Cele mai mari 5 tendinte de arta antica si vintage pentru 2024

Peisaje moderniste in stil suedez

Modernismul traieste confortabil in toata Scandinavia si este evident in arta lor. Fahden Briceno spune ca piesele moderniste, in stil suedez, se caracterizeaza prin pensule vizibil libere, culori plate si o paleta de vis, adesea monotona.

„Exista ceva de vis si de transportator la ei”, spune Fahden Briceno. „Peniile libere si aspectul adesea „neterminat” confera caracter fiecaruia. Exista o imperfectiune perfecta la ele care te aduce in joc. In plus, paleta este proaspata si este atat stralucitoare, dar bogata.”

Pentru a gasi aceste piese, realizate de artisti precum Roger Muhl si Sixten Lundbohm, pentru a cumpara piete online verificate sau pentru a merge in Europa pentru o excursie de antichitati – Fahden Briceno spune ca majoritatea acestor piese se afla inca acolo.

Fahden Briceno adauga ca aceste piese sunt „ciudat de accesibile”. „Poti gasi o piesa grozava, chiar si inramata, intre 500 si 900 de dolari”, spune ea.

Piese realizate manual si Cottagecore

Cottagecore, estetica fermecatoare, plina de flori, care a fost sarbatorita de la inceputul pandemiei, isi va continua ascensiunea bucolic pana in 2024. Deoarece cottagecore este totul despre mestesuguri, asa cum subliniaza Saro, pentru aceste piese de arta, ganditi-va la pilote de care sa va agatati. picturi pe perete si peisaj floral.

Acest lucru va atinge, de asemenea, predictia lui Saro ca designul centrat pe artizanat, cu o nota moderna, va fi popular in anul viitor. Ganditi-va: tapiseriile tesute care erau populare in anii 1970, cu accent pe culori stralucitoare si materiale unice.

Americana Art

Americana este la fel de veche si de iubita ca, ei bine, America insasi, dar va experimenta o renastere in 2024.

„Veti gasi arta americana in diferite medii, de la picturi abstracte la naturi moarte, litografii la tesaturi”, spune Fahden Briceno. „Gandeste-te la modele fermecatoare, matlasate, la amestecul de modele la Gloria Vanderbilt, la naturi moarte cu fete de masa vichy si la textile tesute.”

La Chairish, Fahden Briceno a vazut Americana in toate categoriile lor de acasa, inclusiv arta.

„In ultimii cativa ani, a existat o tendinta generala de departe de orice strigat si zgomotos si catre lucruri care par mai intemeiate si chiar bazate pe mestesuguri, asa ca aceasta este o progresie naturala a acesteia, cu elementul adaugat care este un ochi pentru american. referinte istorice”, spune ea.

Intrucat tendinta Americana se intinde pe mai multe subcategorii de arta, Fahden Briceno spune ca puteti, de exemplu, sa descoperiti mari litografii matlasate Paul Klee la sub 500 de dolari. Ea adauga ca arta textila complicata si la scara larga este de obicei la nivelul superior si are un pret mai mare de 4.000 USD. „Exista tone de tablouri la puncte de pret intre ele”, spune ea.

Arta geometrica minimalista

Originara din anii 1960, arta geometrica minimalista va creste in 2024, potrivit lui Fahden Briceno. Ea spune ca acestea pot include picturi pe panza, serigrafii colorate cu compozitii geometrice care sunt adesea monocromatice si uneori portretizate pe panze in forma.

„Teoria culorii este numele jocului aici”, spune ea. „Unele au culori puternice, dense, altele au o paleta mai dezactivata.”

Fahden Briceno mai spune ca, desi aceasta nu este cu siguranta o tendinta noua, este cu siguranta una de durata, atribuita frumusetii care se poate observa in simplitatea acestor piese: linii curate cu palete ridicate. Ea descrie aceste piese ca fiind „epitomul absolut al luxului linistit”.

Fahden Briceno va sfatuieste sa cautati piese de Robert Mangold si Jean-Marie Haessle.

„Originalele de la artisti remarcati din anii ’60 vor aduce peste 10.000 de dolari, dar puteti gasi oferte excelente sub 1.000 de dolari de la artisti de rangul al doilea in acea perioada sau litografii needite”, spune ea.

Arta pop

Arta pop, caracterizata prin imaginile sale stralucitoare, grafice si iconice, va avea tendinte in 2024. Saro spune ca natura ironica a artei pop in designul interior „este o groaza” pentru tendintele de revenire la natura din anii trecuti.

„Imaginati-va un scaun parizian din piele uzat si o comoda antica din lemn natural, asociate cu o sculptura supradimensionata de culoare primara a unei cutii de Pepsi pe perete”, spune Saro. „Contrastul celor doua estetice face o pereche excelenta.”

Saro spune ca, in general, tendintele care sunt „folii” pentru stilul tau actual vor mentine casa ta proaspata, interesanta si plina de personalitate, adaugand ca arta pop direct de la un artist este o investitie buna daca ai mijloacele.

„Dar poti fi creativ si pentru a face arta pop din descoperiri putin probabile”, spune ea. „Fa cumparaturi in depozitele industriale, cautand culori stralucitoare si forme interesante, sau vitrine comerciale vechi si aduceti-le in casa si agatati-le pe perete ca arta. Chiar si litere grozave, vechi de metal de la panourile de vitrine, pe care le-am gasit la curtile de salvare pentru aproximativ 5 pana la 20 de dolari pe scrisoare, pot fi aranjate ca o sculptura pe un perete in loc de cuvintele pe care trebuiau sa le scrie.”