Continutul este adesea considerat nucleul publicitatii de astazi. Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor sa cunoasteti cel mai bun mod de a comercializa continutul respectiv. Anunturile publicitare au fost primul format care a intruchipat acest concept bazat pe continut. Acum, ele au evoluat in publicitate nativa pentru a satisface cerintele digitale de astazi. 

Folositi eficient marketingul de continut pentru a ajunge la clientii dvs. si pentru a va dezvolta afacerea? In zilele noastre, continutul este una dintre cele mai bune modalitati de a creste gradul de constientizare a marcii in randul publicului vizat. Campaniile de marketing de continut va pot aduce, de asemenea, autoritate online, trafic, clienti potentiali si vanzari.

Exista totusi o problema. Fara strategie, tactica si instrumentele potrivite de marketing de continut, nu veti obtine aceste beneficii. Deci, cum evitati sa va pierdeti timpul cu o abordare gresita a marketingului de continut?

Ce este marketingul de continut?

Marketingul de continut inseamna comercializarea afacerii dvs. cu continut. Suna inselator de simplu, dar sunt multe. In primul rand, este partea de continut. Sunt lucruri precum postari pe blog, articole, advertoriale, podcasturi si videoclipuri. Practic, sunt informatii in forma scrisa, sonora sau vizuala.

Deci, ce zici de partea de marketing? Acest lucru nu s-a schimbat de cand marketingul a avut loc pentru prima data pe pietele reale.

Spre deosebire de alte tipuri de vanzari si marketing, marketingul prin continut ii face pe oameni sa vina la dvs. mai degraba decat sa ii contactati (desi exista unele suprapuneri intre cele doua). De aceea, marketingul de continut face parte din marketingul de intrare.

Specialistii in marketing de continut creeaza, organizeaza, partajeaza si distribuie continut de calitate. Dupa cum veti vedea, continutul de calitate este un continut relevant, precis, optimizat pentru cautare si care ofera ceea ce isi doreste publicul.

In timp ce reclamele publicitare pot fi utilizate pe mai multe canale media, advertorialele au fost intotdeauna cele mai populare. Advertorialele sunt scrise ca articole si sunt concepute sa apara ca si alte continuturi editoriale. Sunt in mod clar promotii, dar evidentiaza beneficiile unui produs sau serviciu intr-un mod mai subtil decat alte tipuri de anunturi. De asemenea, le permite agentilor de publicitate sa isi transmita mesajul intr-un mod mai detaliat si mai putin promotional. Agentia de publicitate si advertoriale – Fluier.ro – va pune la dispozitie instrumentele necesare pentru a creste traficul site-ului dvs. 

Este usor sa vedeti ca atat reclamele publicitare, cat si publicitatea nativa pot fi vehicule extrem de valoroase pentru difuzarea de reclame bazate pe continut. Cel mai bine este sa folositi reclame atunci cand obiectivul principal este o vanzare imediata, deoarece cititorii sunt pregatiti pentru un pitch de vanzare. Insa, pentru a creste gradul de cunoastere a marcii sau pentru a lansa un nou produs sau serviciu, publicitatea nativa este ideala, deoarece este conceputa pentru a informa prin a fi discreta.

Cum sa creati o strategie de marketing pentru continut

Crearea de continut fara un plan este ca si cum ai conduce fara GPS: s-ar putea sa ajungi acolo pana la urma, dar cu siguranta vei face cateva viraje gresite pe drum. De fapt, ati putea ajunge sa va plimbati fara scop, sa va frustrati si sa pierdeti timp si bani.

Stabiliti-va misiunea, obiectivele si indicatorii de performanta

Unul dintre primii pasi este sa va rezolvati misiunea de marketing a continutului. Este o scurta declaratie despre cine este publicul dvs., cum veti ajunge la el si ce vor castiga din continutul dvs. 

Cunoasteti publicul

Un pas esential in orice strategie de continut este sa stii catre cine promovezi. Acest lucru va va ajuta sa va directionati continutul in mod corespunzator. Acest lucru este important, deoarece marketingul functioneaza cel mai bine atunci cand este relevant. Daca creati continut pentru toata lumea, nu il creati pentru nimeni.

Verificati continutul existent

Daca aveti deja continut, este important sa aflati daca va atingeti obiectivele si va indepliniti acei indicatori de performanta.

Efectuati cercetarea cuvintelor cheie si creati continut

O parte cruciala a crearii de continut este cercetarea cuvintelor cheie. Asta pentru ca doriti ca oamenii sa va gaseasca continutul online, astfel incat sa va viziteze site-ul. Cuvintele cheie sunt termenii pe care oamenii ii folosesc pentru a cauta continut. Si sunt, de asemenea, termenii folositi de Google pentru a identifica despre ce este continutul dvs.

Un bun punct de plecare pentru orice tip de marketing online, inclusiv marketingul de continut, este sa intelegeti cine este publicul dvs. Daca stiti la cine incercati sa ajungeti, acest lucru face mai usor sa determinati tipul de continut, platformele de publicare si partajare si masurarea rentabilitatii investitiei in marketingul de continut. Puteti afla mai multe despre toate acestea in partea anterioara a acestui ghid. Dupa ce va cunoasteti publicul, puteti incepe prin crearea si partajarea continutului. Un punct de plecare comun pentru marketingul de continut este crearea unui blog.