Top 10 cele mai populare echipe sportive din lume 2023 astazi ne uitam la popularitatea lor. Este important sa intelegeti valoarea jocurilor si standardele care ar trebui urmate pentru clasarea lor.

Definitia termenului „cele mai populare sporturi” este cruciala in acest context. Popularitatea se poate referi la o varietate de lucruri, inclusiv cele mai jucate, cele mai vizionate sau cele mai profitabile sporturi. Pe de alta parte, daca folosim doar unul sau doi factori. Ar fi nedrept sa ordonam sporturile dupa popularitate. Pentru a determina cele mai importante sporturi din lume, am ales sa aplicam 15 criterii diferite. Iata lista celor mai populare 10 echipe sportive din lume in 2023.

Top 10 cele mai populare echipe sportive din lume 2023

1. Fotbal (fotbal) – 4 miliarde de fani

Fotbalul (fotbalul) este cel mai popular sport din lume, cu 4 miliarde de fani in intreaga lume. O minge sferica este folosita in sportul fotbalului de asociere, uneori cunoscut ca fotbal sau fotbal. care se joaca intre doua echipe de 11 jucatori. Este cel mai jucat joc din lume, care are 250 de milioane de jucatori care participa in peste 200 de natiuni. Un gol este situat la fiecare capat al terenului, care are forma dreptunghiulara. Scopul jocului este de a realiza prin introducerea fotbalului in poarta opozitiei cu orice zona a corpului, alta decat bratele si mainile.

2. Cricket – 2,6 miliarde de fani

Cu 2,6 miliarde de suporteri, cricketul este al doilea cel mai popular sport din lume (in India, Marea Britanie, Pakistan, Asia, Australia etc.). Un teren dreptunghiular de 22 de metri se afla in mijlocul terenului unde jocul de cricket cu bata si minge se joaca intre 2 echipe de unsprezece jucatori fiecare. Cele doua medii competitive alterneaza la bate intr-un efort de a genera alergari. O alta echipa joaca in timp ce o parte este la bat. O singura runda se numeste repriza.

3. Hochei – 2 miliarde de fani

Cu 2 miliarde de simpatizanti in intreaga lume in regiuni precum Asia, Europa, Africa si Australia, hocheiul (gheata la sol) este al patrulea cel mai popular sport de pe pamant. O minge sau elf trebuie sa fie indreptate in lucrul adversarului cu un bat de hochei, deoarece doua brigazi se lupta una impotriva celeilalte in aceasta familie de sporturi. Un sport, fie hochei pe gheata, fie hochei pe teren, este cunoscut sub numele de hochei in locuri pline de culoare. Hocheiul se joaca in ambele forme pe tot globul.

4. Tenis – 1,2 miliarde de fani

Cu aproximativ 1,2 miliarde de dulciuri in Europa, America si Asia, tenisul ocupa locul cinci pe lista noastra. Tenisul este jucat frecvent de o persoana impotriva unui adversar (coechi) sau chiar intre 2 brigazi a cate 2 jucatori fiecare (dublu). Fiecare jucator loveste o minge de cauciuc dezumflata infasurata in pasla peste sau peste o plasa si in terenul altui pluton, folosind un zgomot care este intr-adevar intesat cu fir. Sfarsitul jocului este de a trece mingea intr-un mod care sa impiedice celalalt pluton sa faca o revenire puternica.

5. Volei – 935 de milioane

Voleiul este al saselea cel mai popular sport din lume, cu aproximativ 935 de milioane de simpatizanti din Asia, Europa, America si Australia. O plasa distinge cele doua parti ale a sase jucatori care joaca volei, care este un sport de pluton. O minge trebuie sa fie pusa pe terenul plutonului advers pentru ca un pluton sa marcheze puncte. Din 1964, a fost un element al programului sanctionat al Jocurilor Olimpice de vara.

6. Tenis de masa – 875 de milioane de fani

Tenisul de masa este al saptelea cel mai popular sport din lume, cu 875 de milioane de frati raspanditi in Asia, Europa, Africa si America. Doi sau patru jucatori folosesc discordantele de tenis de masa pentru a lovi o minge usoara invers si inapoi in jocul de tenis de masa, cunoscut in mod frecvent sub numele de clunk pong. O plasa este folosita pentru a imparti masa tare, astfel incat jocul sa poata fi jucat. Jucatorii trebuie sa returneze o minge pentru a se asigura ca aceasta sare pe partea opusa a mesei dupa doar 1 brio de partea lor. Cu exceptia primului serviciu.

7. Baschet – 825 de milioane de fani

Baschetul este al treilea cel mai popular sport din lume, cu peste 825 de milioane de simpatizanti in SUA, Canada, China si Filipine. Doua brigazi de cate 5 jucatori joaca baschet pe un teren blocat. Treaba este sa treci o minge printr-un cerc care are 10 baze (3,0 m) inaltime, 18 cote (46 cm) la periferie si fixata pe un panou la fiecare capat. In timpul jocului obisnuit, un pluton inscrie un lucru de camp trecand mingea prin cerc.

8. Baseball – 536 de milioane de fani

Baseball-ul este al optulea cel mai popular sport din lume, cu aproximativ 536 de milioane de frati in SUA, Japonia, Cuba si Republica Dominicana. Baseball-ul este doar un sport de club si minge in care doua parti a noua jucatori alterneaza intre blana si teren. Infractiunea se misca in sens invers acelor de ceasornic cu o secventa de patru baze, initial, a 2-a, a 3-a si placa de acasa lovind mingea aruncata in mod substantial de gauri cu o bata. Cand un alergator face tot in jurul bazelor si inapoi la platoul de acasa, se inscrie o runda.

9. Rugby – 476 de milioane de fani

Cu mult mai mult de 476 de milioane de simpatizanti din punct de vedere enciclopedic, rugby-ul se afla pe locul noua. Este un sport pluton care implica lupta stransa, care a fost construit in Marea Britanie si este in prezent popular in mai multe tari, in special in Australia, Noua Zeelanda si Marea Britanie. Jucatorii de rugby poarta tinute aproape mici pe teren in comparatie cu jucatorii de fotbal american, care se acopera cu casti groase si captuseala.

10. Golf – 451 de milioane de fani

Golful este un joc jucat cu o crosa si o minge care are peste 451 de milioane de frati in intreaga lume. A fost construit in Scotia in secolul al XV-lea. Numele in sine, care este dedus in mod interesant din cuvintele olandeze „kolve” sau „kolf”, care inseamna „club”, este intrigant. Jocul este ideal? ar trebui sa se miste cat mai putin posibil in timp ce loviti mingea intr-o serie de gauri. Tiger Woods, Phil Mickelson, Matt Kuchar, Jack Nicklaus, Gary Player si Bubba Watson sunt doar o stropire a celor mai buni sportivi de golf din lume. Irlanda, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Danemarca si Finlanda sunt tarile in care jocul este jucat cel mai frecvent.