Saliva de melc este un ingredient utilizat pe scara larga in cosmetica, in special pentru combaterea ridurilor si a semnelor de imbatranire de pe fata. Descoperirea sa nu este recenta, dar se pare ca Hipocrate il folosea deja ca agent calmant pentru inflamatii.

In Evul Mediu era folosit pentru combaterea unor afectiuni ale stomacului. Cu toate acestea, in jurul anilor 1980, au inceput sa fie testate proprietatile sale benefice pentru piele. Sa incercam sa intelegem ce este melcul, care sunt beneficiile sale si daca are contraindicatii !

Saliva de melc: ce este si la ce se foloseste

Auzim multe despre asta, dar ce este melcul? Aceasta este de fapt secretia produsa de melci si care este eliberata pe masura ce se misca! Acesta, de fapt, este extras si, in general, combinat cu alte ingrediente in productia de creme.

Deci, pentru ce este melcul? Numeroase studii arata ca este deosebit de eficient pentru petele pielii. Saliva de melc este folosita pentru a combate ridurile, vergeturile si in unele cazuri chiar acneea.

Proprietatile salivei de melc

Dupa ce am inteles ce este melcul, sa incercam sa-i intelegem si proprietatile. Potrivit numeroaselor studii, melcul ascunde multe substante benefice pentru pielea noastra ! Este bogat in proteine, vitamine, colagen, peptide si numeroase minerale, un amestec de elemente capabile sa stimuleze si sa faciliteze functiile pielii.

Are un efect regenerant si reparator asupra pielii, precum si purificator si exfoliant. De asemenea, efectueaza o actiune de vindecare si calmare a ranilor, arsurilor si iritatiilor. Dar asta nu este tot, contine multe mucopolizaharide cu o actiune de hidratare profunda.

Dar saliva de melc are vreo contraindicatie?

In general, avem tendinta de a crede ca melcul poate avea unele contraindicatii, dar nu este asa! Este suficient sa spunem ca utilizarea sa pe scara larga in cosmetica este supusa unor reguli, reglementari si teste clinice. In plus, este o secretie folosita de melci in principal pentru a se proteja, a se mentine hidratat si a lupta impotriva oricaror agenti patogeni prezenti pe sol.