Sursa foto: unsplash.com

Indiferent de vârsta pe care o ai, o rutină de îngrijire a părului este esențială pentru un aspect îngrijit. Podoaba capilară este precum o carte de vizită a unei femei, de aceea trebuie să îi acorzi atenția pe care o merită.

Ce te faci însă dacă pierzi mai mult păr decât este normal? Datorită proceselor uzuale de regenerare de la nivelul scalpului, fiecare persoană pierde, în medie, circa 100 de fire zilnic. Dacă te confrunți cu o cădere mai pronunțată, există o serie de remedii și tratamente care te vor ajuta să obții părul dens și sănătos pe care îl dorești.

Iată ce soluții ai în acest sens.

  1. Hrănește părul cu o mască hidratantă

  Una dintre cele mai frecvente cauze pentru căderea părului este lipsa de vitamine și, în general, de substanțe nutritive suficiente din organism. Acest deficit duce la fragilizarea și devitalizarea firelor, care devin mai casante și se desprind mai ușor din rădăcină. 

  Produsele cosmetice special concepute pentru îngrijirea părului fragil și lipsit de vitalitate, precum un șampon, balsam sau o mască de păr nutritivă, te vor ajuta să oferi podoabei capilare vitaminele și mineralele de care ea are nevoie. Acestea au în componență elemente esențiale pentru stimularea creșterii foliculilor și regenerarea țesuturilor, contribuind astfel la menținerea sănătății părului tău. 

   2. Asigură-ți necesarul zilnic de vitamine

   După cum ai aflat deja, în cele mai multe cazuri problemele părului sunt direct legate de lipsa vitaminelor și nutrienților din organism. Pe lângă produsele de îngrijire și întreținere, asigură-te că introduci în dieta zilnică suficiente vitamine și minerale esențiale, care pot furniza din interior ingredientele de care ai nevoie pentru a te bucura de un păr sănătos și bogat.

   De exemplu, un antioxidant de care corpul are mereu nevoie este Vitamina A, pe care o găsești în lactate, morcovi, cartofi sau ouă. Aceasta are un rol esențial în producerea de sebum la nivelul scalpului, și previne astfel fragilizarea și uscarea părului. Mai mult, Vitamina D din pește sau din anumite tipuri de ciuperci stimulează creșterea foliculilor și previne alopecia, adică pierderea firelor de pe anumite suprafețe ale scalpului.  

    3. Hidratează-te suficient

    Hidratarea din interior este, la rândul ei, o rutină esențială de care ai nevoie pentru a preveni căderea părului. Fără o cantitate suficientă de apă, organismul nu își va putea regla funcțiile de bază și mecanismele interne de funcționare, ceea ce va cauza dezechilibre care se resimt inclusiv la nivelul scalpului.

    Un exemplu în acest sens îl reprezintă chiar absorbția optimă a substanțelor nutritive în corp, așa încât este important să-ți asiguri necesarul zilnic de lichide recomandat de medici.

     4. Elimină factorii de stres

     Nu doar moștenirea genetică sau modificările hormonale pot conduce la fragilizarea părului și pierderea acestuia în cantități mai mari. Factorii de stres, precum emoțiile negative, determină organismul să producă mai mult cortizol, altfel spus hormonul stresului. Acest lucru afectează funcția glandelor suprarenale, împiedicând astfel procesele de regenerare de la nivelul scalpului.

     O viață activă, care să includă suficientă mișcare și din care să elimini cauzele care te pot afecta negativ, este importantă pentru a te ajuta să păstrezi podoaba capilară în cea mai bună formă.

      5. Respectă o anumită rutină de îngrijire

      Pentru a te bucura de un păr bogat și plin de vitalitate, contează la fel de mult să respecți o anumită rutină de îngrijire. După ce ți-ai ales șamponul sau masca potrivite, testează-le o perioadă și vezi care este efectul lor asupra podoabei capilare. 

      Nu te grăbi însă să înlocuiești prea repede produsele pe care le-ai încercat deja un anumit timp, de exemplu o lună. Efectele pe termen lung nu se văd imediat, așa că este important să-i acorzi părului tău suficient timp pentru a se acomoda, fără să experimentezi prea des asemenea schimbări.

      Ține cont de aceste remedii potrivite pentru a preveni căderea părului în exces, și vei vedea cum rezultatele nu vor întârzia să apară.