Povestea mea cu fotografia a inceput in 2004, toamna, pe o plaja din Grecia. Era innorat, era frig, batea și vantul un pic și, din plictiseala, m-am luat dupa un tip din grup despre care știam ca e fotograf. Momentul acela de plictiseala mi-a schimbat viața – in acea zi am avut parte de primele lecții de compoziție, iar noua luni mai tarziu imi cumparam primul aparat digital. Apoi au urmat niște cursuri (unul in 2005, altul in 2010, altul in 2011), sapuniera care nu avea deloc aspect de sapuniera a fost inlocuita de un SRL, apoi de un DSRL apoi… What’s your point? Simt nevoia unui level-up. Dincolo de practica, de gandit fotografii, de citit ebook-uri și carti, am nevoie de acea interacțiune one-to-one dintre un fotograf și un invațacel, de feedback și de trucuri pe care nu le știu inca fiindca nu am citit ebook-ul corect.

Asta e unul dintre motivele pentru care sfarșitul lui august ma va prinde in Roma, invatand lucruri noi despre fotografia de calatorie in cadrul unui workshop, parte din cursurile Academiei Icon Arts Roma, susținut de Mihai Benea.

De ce un curs foto la Roma?

Pentru doua mii de ani de istorie povestita, incepand cu „filmul istoric” al Columnei lui Traian.

Pentru ca Roma, Cetatea Eterna, este un adevarat manual de Istorie a Artei, unde orice bazilica are macar o pictura de Caravaggio, Rafael sau o sculptura de Michelangelo.

Pentru minunea de inginerie si arhitectura reprezentata de domul Catedralei San Pietro.

Sau, mai simplu spus, pentru ca Roma e plina de imagini create de cei mai mari artisti ai lumii, la fel de impresionante astazi ca și cu veacuri in urma. Imagini care spun povesti.

E ceea ce vrem și noi de la fotografie. Sa cream imagini care spun povesti.

Tematica cursului:

Fotografia de calatorie – Povesti despre oameni si locuri

Curs teoretic:

Notiuni de fotoreportaj Fotografie de peisaj urban, ziua sau noaptea Portretul. Tehnici de realizare folosind lumina existenta combinata cu surse aditionale de iluminare (flash sau lumina continua). Compozitia. Cateva elemente comparative intre arta clasica și fotografie.

Curs practic:

̧Roma „turistica” – principalele obiective de la Colosseum la Fontana di Trevi. Romanii la ei acasa. Zonele mai putin vizitate de turisti: Trastevere, Colina Aventin, Gradina de portocali.

Daca suna bine, poți sa te inscrii la curs aici și vom fi colegi. : ) [Deadline inscrieri: 11 iulie]

Daca suna bine și te simți norocos, participa la concursul pe care il desfașuram in parteneriat cu ICon Arts Roma și daca caștigi, vom fi colegi. : )

Avem de oferit o bursa la acest workshop de fotografie de travel (ai acoperit costul cursului și al cazarii) și pentru a participa la concurs trebuie sa postezi pe wall-ul Viajoa o fotografie din calatoriile tale de care ești tare mandru (mandra) și sa ne spui ce setari ai folosit [diafragma, viteza de declanșare, ISO] și de ce. Ai timp pana vineri, 27 iunie, ora 21.00. In weekend, un juriu format din noi, fetele Viajoa, și organizatorii cursului va delibera și va alege fotograful caștigator iar luni il vom anunța aici, in acest articol, și pe Facebook.

Update:

Dupa multe schimburi de mailuri și de telefoane, am ajuns la urmatoarele concluzii:

– Sorin Vasilescu știe atat de multe despre fotografia de travel, incat ar fi trebuit sa se faca o grupa speciala doar pentru el. Sorin, felicitarile noastre! Poate la anul se face o grupa de avansați.

– Simona Toader este caștigatoarea bursei la cursul de fotografie de travel din cadrul Academiei ICon Arts Roma. Felicitari, Simona! Da-ne un mail la ioana@viajoa.ro sa discutam detalii.

Daca Simona nu poate participa, atunci bursa se va duce la …urmatoarea persoana de pe lista.

Mulțumim tuturor pentru participare! Și nu uitați ca va puteți inscrie pana pe 11 iulie la curs.

PS: O fotografie din ultima calatorie la Roma. Nu sunt mandra de ea, dar imi place. 

PSS: Ieri am dat peste citatul asta: “It takes a lot of imagination to be a good photographer … it takes a lot of looking before you learn to see the extraordinary”. De aici.