Daca sunteti in cautarea unei povesti de crima plina de suspansm, aceasta lista este ceea ce aveti nevoie. Am compilat cele mai bune carti din genul crima, care include cateva dintre cartile chintesentiale ale scriitoarei Agatha Christie, Thomas Harris, Patricia Highsmith si multi altii! Acesta este un amestec captivant de carti de fictiune si non-fictiune, perfecte atat pentru cei care cauta povesti despre crime desenate meticulos, cat si pentru cei care doresc sa citeasca relatari despre crime socante din viata reala.

Orasul Citeste iti prezinta cateva dintre cele mai bune carti despre criminalitate din toate timpurile:

“The Murder of Roger Ackroyd” de Agatha Christie

“Crima lui Roger Ackroyd” a facut-o pe Agatha Christie autor de best-seller. Este vorba despre o vaduva care s-a sinucis si care a avut o aventura secreta cu bogatul Roger Ackroyd. Cand Ackroyd este gasit ucis in biroul sau, Hercule Poirot este chemat sa rezolve cazul. Si are o multime de suspecti!

“Red Dragon” de Thomas Harris

Primul din seria Hannibal Lecter, Red Dragon il prezinta pe Will Graham, cel mai mare profiler FBI, care are inca cicatrici fizice si mentale de la capturarea lui Hannibal Lecter, care l-a aruncat la pensionare timpurie. El iese din pensionare pentru a ajuta FBI-ul sa gaseasca criminalul in serie, The Tooth Fairy, si ajunge sa apeleze la Hannibal Lector pentru ajutor.

“Strangers on a Train” de Patricia Highsmith

Highsmith introduce doi pasageri pe acelasi tren: Guy Haines, un arhitect de succes pe fondul unui divort si Charles Anthony Bruno, un psihopat sadic care il manipuleaza pe Guy in schimbarea crimelor cu el. Bruno vrea ca tatal sau sa fie mort si el sugereaza ca si sotia lui Haines ar trebui sa fie si ea. El spune: „Unii oameni sunt mai bine morti, cum ar fi sotia ta si tatal meu, de exemplu”.

“Presumed Innocent” de Scott Turow

Rusty Sabich este avocatul sef adjunct care se ocupa de ancheta omorului avocatului sau, Carolyn Polhemus. Cand un nou procuror este ales in functie, el dezvaluie aventura lui Rusty cu Carolyn. Deodata, Rusty se afla acuzat de crima si duce o lupta lunga in instanta.

“The Godfather” de Mario Puzo

Corleones sunt prima familie a mafiei americane, iar The Godfather detaliaza mostenirea lor puternica de traditie, sange si onoare. Legatura cu familia, precum si lacomia si puterea alimenteaza fiecare decizie luata. O poveste epica de crima si tradare, aceasta carte dezvaluie nesfarsitul subculturii violente a mafiei si plaseaza cititorul chiar la mijloc.

“Gorky Park” de Martin Cruz Smith

O tripla crima intr-un centru de distractii din Moscova dezvaluie o priveliste groaznica: trei cadavre inghetate in zapada, cu fetele si degetele lipsa. Detectivul sef de omucideri Arkady Renko trebuie sa identifice victimele si sa descopere adevarul, iar pentru a face acest lucru trebuie sa preia KGB, FBI si politia din New York.

“Mystic River” de Dennis Lehane

Dupa douazeci si cinci de ani dupa ce s-a intamplat ceva groaznic unuia dintre cei trei prieteni tineri, baietii sunt acum barbati. Sean este un detectiv de omucideri, Jimmy este un fost consamnat care detine un magazin de cartier, iar Dave incearca sa-si salveze casnicia si sa-si invinga demonii. Cand fiica lui Jimmy este ucisa, Sean este investigatorul principal. Jimmy vrea sa se intoarca la caile sale penale de rezolvare a cazului, iar Dave vine cumva acasa plin de sange in noaptea cand fiica lui Jimmy a murit.

“The Spy Who Came in from the Cold” de John le Carre

Le Carre isi foloseste anii in British Intelligence pentru a crea un roman de spionaj international in jurul unui agent britanic care tanjeste sa se retraga, dar isi asuma o misiune finala. El este trimis sa rastoarne informatiile din estul Germaniei si sa aduca capul celor vinovati.