A 4-a editie a Festivalului National de Salsa are loc in perioada 22-24 ianuarie, la Brasov si reuneste toti dansatorii si scolile de salsa din Romania intr-un eveniment unic.

Festivalul National de Salsa este organizat de scoala de dans Salsa Picante si Fan Dance Club Brasov.

Iulian Dinu, instructor la Salsa Picante si unul dintre organizatorii acestui eveniment, a avut amabilitatea sa imi raspunda la cateva intrebari legate de Festivalul de salsa de la Brasov:

1. Ce reprezinta Festivalul National de Salsa ?

Este singurul moment al anului cand ne intalnim cu totii, profesori, performeri, dansatori, organizatori de evenimente, cand putem sa punem “tara la cale” pentru anul care urmeaza si putem sa ne distram impreuna ca intr-o reuniune mare de familie, „Familia Salsa”

2. Cati participanti asteptati anul acesta la Brasov?

Inca de la prima editie, la care au participat 250 de salseros, Festivalul National de Salsa ramane cel mai mare eveniment de gen din Romania. Anul acesta si-au anuntat participarea 900 de salseros, cifra record, care arata dezvoltarea rapida a salsei la noi in tara.

3. Ce surprize pregatiti celor care vor participa la aceasta editie?

In primul rand vreau sa mentionez ca anul acesta Hotel ARO PALACE ne gazduieste evenimentul si ne sustine cu toata baza materiala. Este primul eveniment de salsa din Romania care se desfasoara in totalitate (showuri, concurs, party, workshopuri, entertainment, cazare, masa) intr-un complex de 5 stele.

Alte surprize la aceasta editie ar fi petrecerea de salsa in piscina hotelului si salsa pe gheata la Patinoarul Olimpia (in premiera in Romania)

4. Autoritatile locale v-a ajutat in organizarea acestui eveniment?

Am fost sustinuti in organizarea Festivalului de Consiliul Judetean si de municipalitate in pregatirea petrecerii pe patinoar, si in special de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov.

5. De ce organizati un festival national si nu unul international de salsa?

Toate celelalte evenimente de salsa organizate in Romania sunt internationale si am considerat impreuna cu cativa prieteni instructori de salsa si organizatori de evenimente ca ar fi binevenit sa avem un festival national la Brasov, cu romani si pentru romani (fiind organizat si in jurul datei de 24 ianuarie) prin care sa aratam ca nivelul instructorilor, perfomerilor si dansatorilor de salsa din Romania se apropie de nivelul international. Dintre stilurile de dans imprumutate de la alte popoare, salsa a ajuns sa fie dansat in Romania la un nivel foarte bun si este intr-o ascensiune rapida. Acestea sunt concluziile celor mai titrati profesori de salsa din lume care ne-au fost oaspeti in Romania in ultimii ani.

E viva la salsa!