Pare greu de crezut, dar merita sa incerci: aplicand principiile Feng Shui la locul de munca esti mai bine dispus, scapi de stres, te feresti de boli si, nu iin ultimul rand, poti atrage succesul de partea ta.

Practicat in Orientul Extrem de cateva mii de ani, Feng Shui a devenit in ultimii ani o moda in toata lumea. Feng Shui (in chineza inseamna vant si apa) este arta orientala care te invata cum sa amenajezi un spatiu (dormitorul, bucataria, sufrageria, biroul etc.) in asa fel incat sa echilibrezi energiile care circula iin acel loc. Este dovedit ca persoanele care traiesc iin spatii iin care energiile sunt armonioase au o viata mai fericita, o familie unita, succese iin viata profesionala si o sanatate mai buna. Feng Shui iti arata cum sa folosesti obiectele, piesele de mobilier, culorile din jurul tau ca pe unelte de alungare a stresului, de iimbunatatire a sanatatii si a vietii de cuplu. Ne-am gandit ca ti-ar prinde bine cateva sfaturi Feng Shui pentru amenajarea biroului. De ce biroul? Pentru ca, nu-i asa, fiecare dintre noi spera sa obtina cat mai multe succese profesionale, sa fie apreciat de sefi si de colegi, sa conduca o afacere prospera… Dar daca locul iin care lucrezi este un haos din punct de vedere energetic, vei iintampina greutati iin drumul tau spre afirmare. Asadar, mai iintai da o noua forma spatiului de munca. Vei simti in scurt timp schimbarea: relatii mai bune cu seful si cu colegii, creativitate si energie sporite, oportunitati, succese ….

Biroul: unde iil asezi si cum iil aranjezi

Pozitia biroului contribuie major la succesul tau iin munca. Gaseste-i un loc cat mai departe de usa, dar fara sa-ti reduci vizibilitatea. Recomandabil este sa asezi masa de birou iin coltul diagonal opus usii. Acest loc este denumit pozitia puterii si este valabil pentru orice iincapere. Asaza biroul astfel iincat sa ai iin spate un perete solid. Altfel, risti sa pierzi sprijinul sefului si sa-ti mearga prost negocierile si tranzactiile. Nu uita! Nu te instala niciodata iin dreptul unei usi sau al unui culoar, nu sta niciodata cu fata la perete ori cu spatele la usa sau la fereastra. Energia circula pe acolo mai violent si asta iiti dauneaza.

Cateva sfaturi:

* Energia nu poate circula iintr-o iincapere iin care lucrurile sunt asezate alandala. Evita dezordinea, altfel vei fi confuz iin gandire, vei face multe greseli si nu te vei iintelege bine cu colegii.

* Asaza-ti computerul, telefonul, faxul pe partea dinspre nord a biroului – nordul guverneaza cariera si succesul iin afaceri. In plus, vei beneficia de ajutorul amicilor influenti.

* Deschide ferestrele si usile periodic, pentru a permite energiei sa circule

* Principala cauza a scaderii capacitatii de munca este lumina proasta. Ea trebuie sa fie naturala, iar daca nu este posibil, macar sa se apropie de cea naturala: intensa, dar nu exagerata.

Culorile – solutia perfecta

Culorile sunt, de asemenea, extrem de importante iin crearea unui habitat armonios. Ele iiti influenteaza sanatatea si buna dispozitie. De aceea, ai grija iin ce culori zugravesti peretii si iin ce culori decorezi iincaperea.

* Pune iin partea de nord a iincaperii sau a biroului cateva obiecte de culoare bleu, ca sa atragi de partea ta sansa profesionala.

* Sub computer sau sub imprimanta plaseaza un material de culoare galbena sau orange – ridica tonusul si energizeaza.

* Verdele si albastrul pal au efect relaxant, deci nu le folosi iin exces iin birou, caci vei avea probleme de concentrare.

* Nu folosi prea mult rosu si stacojiu – favorizeaza aparitia neiintelegerilor iintre persoanele din conducere.

Cat mai multe plante

Plantele verzi si florile combat energiile negative si favorizeaza initiativele. Este necesar sa ai iin birou cel putin o planta. Nu sunt recomandate plantele cu spini (cactusi) sau cu frunze ascutite, caci aduc ghinion. Cele cu frunze rotunjite sunt benefice si absorb impulsurile electromagnetice provenite de la aparatura din iincapere. * Plaseaza planta sau florile la est sau la sud-est – favorizeaza succesul si prosperitatea.

Decoratiunile

In practica Feng Shui, obiectele si accesoriile decorative ocupa un loc aparte.

* Apa este un element care nu ar trebui sa lipseasca din biroul tau. Aduce energie pozitiva care echilibreaza situatiile de tensiune. Un acvariu (sau o mini fantana arteziana) iiti va aduce succese financiare si profesionale. Plaseaza-l iin partea de nord a iincaperii sau iin zona cea mai vizibila.

* Pune la sud un abajur sau un obiect decorativ reprezentand o pasare (de preferat pasarea Phoenix) – iiti sporesti sansele de promovare si vei lucra cu mai mult spor.

* In coltul de sud-est al iincaperii pune o vaza cu flori sau o fotografie draga tie (cu familia, cu prietenii). Tot aici poti aseza un glob de cristal – relatiile tale cu sefii, colegii sau subordonatii se vor iimbunatati.

* Nu instala iin fata biroului o oglinda – cantitatea de munca se va dubla (sau vei avea aceasta impresie).

* Nu expune tablouri cu motive triunghiulare sau abstracte. In partea de sud a camerei poti atarna o pictura care sa contina si elemente rosii.

Stiai ca:

– Feng Shui a fost ratiunea pentru care chinezii au inventat si compasul, denumit luopan? – Exista trei scoli principale de Feng Shui: Scoala Formei, Scoala Busolei si Scoala Stelelor Cazatoare?

– Feng Shui-ul traditional a fost creat acum 6.000 de ani de catre chinezi?

– In stil Feng Shui poate fi amenajat orice spatiu deschis sau iinchis? – Daca asezi un cristal iin sud-estul incaperii, vei avea relatii profesionale armonioase?

– In cazul iin care ai nevoie de o veioza pe birou, trebuie sa alegi una cu forme cilindrice alungite, care sa imite tulpina unei plante iinalte?

– Un obiect verde amplasat iin coltul de sud-est al iincaperii este un garant al prosperitatii afacerii? – Vei avea mai multa eficienta daca asezi pe birou un obiect ce simbolizeaza succesul: cocos, dragon, cal, testoasa, elefant? – Pentru a crea un spatiu linistitor de munca este bine sa renunti la lucrurile, nimicurile inutile?

– Doua dintre cele mai folosite remedii de metal sunt acele tubulete ce emit sunete melodioase, denumite clopotei de vant, si ceasul de perete (sau de birou) cu pendul, care sa si functioneze?

– Daca biroul tau este asezat aproape de cablurile de curent electric poti suferi de dureri de cap si insomnie?

– Pozitionarea incorecta a biroului – cu spatele la usa – in incapere se poate remedia, daca nu exista posibilitatea schimbarii locului, cu o oglinda amplasata astfel iincat sa poti vedea usa in ea, in acest mod disparand senzatia de nervozitate si de potential pericol din subconstient?

– Desi ti-ai luat toate masurile de prevedere urmand regulile Feng Shui, acestea pot fi date pste cap daca unul dintre colegi are calculatorul iindreptat spre tine, tu aflandu-te in calea unui flux energetic negativ?

– Daca pui un obstacol iintre tine si sursa energetica negativa – un tablou, o carte, un afis pe un suport inalt, un bibelou, o statueta – acest obiect preia energia si n-o mai lasa sa treaca, iar tu esti protejat?