Deschiderea unei spălătorii auto este o idee foarte bună, deoarece vorbim de un domeniu în continuă creștere. Având perspectiva unei afaceri care se anunță a fi profitabilă, va trebui să începi cu pași mici și să dezvolți structura acesteia. 

O spălătorie auto este atractivă pentru orice antreprenor inteligent, care știe să recunoască o oportunitate atunci când o vede. Investiția în această afacere este una sigură, deoarece numărul mașinilor aflate în circulație este în continuă creștere în permanență. 

Înainte de a porni o afacere cu spălătorie auto, va trebui să cercetezi foarte bine piața, să afli care este concurența și să stabilești care sunt principalele puncte forte, dar și punctele slabe. Este vorba de o afacere destul de ușoară, distractivă și care prezintă un potențial crescut pe termen mediu și lung. Având o locație potrivită, un marketing bun, aparatură de ultimă generație, cum este și acest tunel pentru spălare auto de la ProWash, orice spălătorie are succesul garantat.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărei alte afaceri, există câțiva pași importanți pe care trebuie să-i parcurgi, înainte de a începe să faci profit. 

 1. Planul de business

Acest plan este esențial pentru succesul ca antreprenor, în orice domeniu ai alege să te dezvolți. Te ajută să identifici cu claritate specificul afacerii tale și să stabilești componente importante cum ar fi:

 • Numele afacerii
 • Investiția de pornire
 • Costurile lunare
 • Piața căreia i te adresezi
 • Cum vei marketa afacerea
 • Care sunt profiturile estimate anual, in primii 5 ani
 1. Numele afacerii

Este o decizie importantă, deoarece trebuie să transmită clar și la obiect despre ce este vorba. Numele spălătoriei tale o va diferenția de concurență, iar clienții ar trebui să știe imediat despre cine este vorba. Odată ales numele, nu uita să îl înregistrezi la OSIM, să deschizi conturi pe principalele rețele de socializare și să cumperi un domeniu web.

 1. Locația

De acest factor depinde, în cea mai mare măsură, succesul afacerii tale. Trebuie să te informezi foarte bine care este populația în zonă, câte mașini circulă zilnic, care este concurența, etc. Ar fi util să petreci cât mai mult timp în apropierea viitoarei locații, la ore diferite din zi, atât în timpul săptămânii cât și în weekend. Vei putea astfel, să îți faci o idee clară despre potențialul de dezvoltare al afacerii tale. Acordă-ți timp pentru o cercetare completă și nu te grăbi niciodată să faci o achiziție ori să semnezi un contract de închiriere. 

 1. Angajarea personalului

Afacerea ta cu spălătoria auto poate avea succes doar dacă ai clienți mulțumiți, care se vor întoarce la tine și te vor recomanda și prietenilor. Angajații tăi trebuie să fie aleși în spiritul acestui obiectiv, să fie amabili, punctuali, eficienți și calificați. Pentru cei care lucrează direct cu clientul, cum ar fi recepția sau casieria, abilitățile de comunicare trebuie să fie la un nivel peste medie. Verifică întotdeauna referințele persoanelor care doresc să se angajeze la tine. Dacă optezi pentru o spălătorie auto self wash, numărul angajaților va fi mai mic, iar asta poate reprezenta un avantaj din anumite puncte de vedere. 

 1. Alege echipamente de calitate

Oferta de echipamente pentru spălătoriile auto este foarte variată, de la unități mobile staționare de sine stătătoare, până la aparate de curățare de înaltă presiune, montate pe perete. Fiecare variantă are caracteristici proprii și limitări specifice. De obicei, unitățile portabile sau mobile nu sunt recomandate într-o spălătorie cu locație fixă, fiind preferate atunci când bugetul este limitat. Aceste echipamente au funcționalități limitate și nu oferă dispozitivele de protecție care se regăsesc pe unitățile autoportante sau montate pe perete. 

Alege echipamente cu presiune înaltă și reglabilă, care oferă o curățare rapidă și care nu deteriorează suprafețele sensibile atunci când sunt utilizate conform recomandărilor producătorului. 

Odată ce toate detaliile de mai sus au fost rezolvate, spălătoria ta auto își poate începe activitatea. Rămâne doar să îi faci publicitatea necesară, online sau offline, astfel încât potențialii clienți să afle de serviciile și ofertele de care pot beneficia.