Vlodimir Zelensky si Olena Zelenska, presedintele si prima doamna a Ucrainei, au fost pe coperta celebrei reviste americane de moda Vogue. Fotograful care i-a fotografiat a fost —nici mai mult nici mai putin— decat Annie Leibovitz, cea aleasa de vedetele de la Hollywood. Tot materialul, care imbina scene din razboi, a generat controverse si diverse critici pe retelele de socializare. Cuplul prezidential a asigurat ca interviul a fost realizat cu scopul de a face razboiul vizibil si de a strange fonduri.

„In vreme ce razboiul din Ucraina intra intr-o noua faza cruciala, prima doamna a tarii, Olena Zelenska, devine un jucator cheie”, a scris Vogue pentru a prezenta exclusivitatea. interviu in care prima doamna a pozat cu o haina albastra cu doi soldati ucraineni.

Zelenska apare si printre covoare si scari de marmura intr-o cladire care are coloane protejate cu saci de nisip. Sotii Zelensky au discutat despre viata in timp de razboi, despre casatoria lor si despre istoria comuna si despre visele lor pentru viitorul Ucrainei.

(Voga)

(Vogue)

„Au fost cele mai oribile luni din viata mea si a tuturor ucrainenilor. Suntem dornici de victorie. Nu avem nicio indoiala ca vom castiga. Si asta ne face sa mergem”, a spus femeia. „In Ucraina, zeci de mii de femei s-au aflat in prima linie, inclusiv in lupta, iar rolul Primei Doamne Olena Zelenska s-a transformat din ce in ce mai mult in diplomatia de prima linie”, au adaugat acestia pe retelele de socializare.

Presedintele Zelensky a vorbit despre sotia sa in timpul raportului. El s-a referit la ea drept „cea mai buna prietena a lui” si a spus ca „este si o patriota si iubeste profund Ucraina”. El a mai adaugat ca „este o mama excelenta”.

Zelensky a spus: „Pentru femei si copii, sotia mea aici este un exemplu. Cred ca joaca un rol foarte puternic pentru Ucraina, pentru familiile noastre si pentru femeile noastre.”

Retelele au fost audiate cu rezultatul acestei publicatii. Multi i-au acuzat ca sunt frivoli in fata ororii razboiului. „Doar mie mi se pare putin frivol faptul ca prima doamna a Ucrainei este pe coperta Vogue vorbind despre razboi cu o sedinta foto inclusa? Am fost socat”, a scris un utilizator.

„Vogue a reusit sa faca ceea ce ne asteptam cel mai putin de la un razboi: Annie Leibovitz a fotografiat-o pe Olena Zelenska la Kiev, iar revista a colaborat chiar cu un stilist ucrainean, Julie Pelipas. A mai aparut vreun conflict armat intr-o revista de moda?” a spus un al treilea.

„In timp ce fortau milioane de civili ucraineni sa moara in fata uneia dintre cele mai puternice armate din lume, Zelensky si sotia sa, Olena Zelenska, au pozat pentru Vogue. Spectacolul razboiului. Nu pot fi mai frivoli”, a analizat un jurnalist spaniol.

Tweet de la Ministerul Ucrainean al Apararii care reflecta interviul Vogue

De partea Presedintelui, Ministerul Apararii ucrainean a distribuit una dintre fotografii pe retelele sale de socializare si a scris: „Primul cuplu al Ucrainei. Arunca o privire mai atenta la fetele lor. Durere, curaj… si hotarare de a castiga.”

Prima Doamna a purtat haine ale designerilor ucraineni pentru sesiune, care a avut loc in locatii precum ruinele aeroportului din Kiev si in resedinta oficiala, care pare sa fie pazita de militari si transee inarmate cu saci de nisip.

Potrivit revistei, articolul, pe langa faptul ca este disponibil in versiunea digitala a Vogue, va fi publicat si in editia din octombrie a revistei tiparite.