Travertinul este un material perfect de acoperire, care poate fi folosit atât în cadrul lucrărilor la interior, cât și pentru cele de exterior. În amenajări interioare, travertinul sub formă de plăci joacă un rol foarte important, deoarece servește pentru acoperirea unor suprafețe unde se dorește un finisaj rezistent, dar și deosebit de estetic. Iată unde poți folosi travertinul sub formă de plăci pentru a schimba radical aspectul casei tale.

Holuri interioare

Pentru a face mai plăcute zonele de tranziție ale casei, dar și pentru a oferi suprafețe rezistente la trafic și estetice, travertinul este o alegere potrivită. Pentru a evidenția și mai mult frumusețea acestor spații, poți opta pentru placile de travetin cu aspect antichizat, care vor conferi acestor zone un aspect unic. Travertinul cu aspect antichizat este ca un portal în timp, aspectul său fiind exact piesa de puzzle care lipsește din orice context stilistic și arhitectural.

Pardoseli interioare

Plăcile de travertin pot fi folosite fără probleme pentru a acoperi pardoselile interioare, iar aici poate exista și o diferențiere a lor în funcție de destinația camerelor. Spre exemplu, în cazul pardoselilor pentru băi, pentru piscine interioare sau saune poți folosi travertinul nechituit deoarece acesta nu facilitează alunecarea și absoarbe apa cu rapiditate.

În cazul livingurilor, acolo unde umiditatea nu este atât de mare, poți folosi plăci de travertin clasic, ideale pentru că  subliniază luminozitatea și frumusețea camerei tale. Poți alege travertinul lucios, care să confere livingului tău un aspect luxos, mai ales dacă în cameră ai și alte obiecte placate cu piatră naturală, cum ar fi, spre exemplu, șemineele. 

Pardoselile pentru dormitor pot fi realizate din travertin clasic French Pattern, deoarece acesta are un aspect special, diferit de varianta obișnuită, mai ales dacă optezi și pentru piatra periată. 

Placări ale podestelor din zona scărilor 

Plăcile din travertin sunt o opțiune foarte bună de amenajare a spațiilor din zona scărilor. Varianta este ideală mai ales în condițiile în care scările sunt și ele realizate din travertin sau/și alte tipuri de piatră naturală. Spre exemplu, poți opta pentru scări din travertin, contratrepte din granit și podest de travertin; acest joc de culori și materiale va atrage atenția din punct de vedere cromatic și arhitectural.

Pardoseli pentru terase interioare

Fie că vorbim despre o simplă logie, fie că discutăm despre o terasă la interior, transformată în spațiu de relaxare sau zonă de dining, important este ca aceste spații să arate cât mai aerisit. De aceea, pardoseala devine foarte importantă în acest caz. Travertinul te poate ajuta să obții o spațiere deosebită și să te bucuri de un aspect special, investiția fiind realizată pentru o perioadă lungă de timp, datorită durabilității pietrei naturale. 

Balcoane închise

Dacă balconul este închis, pardoselile din travertin sunt deosebit de potrivite, deoarece aici vei putea folosi orice variantă a acestui material. Fie că vorbim despre travertin scapitat ori travertin lucios, există foarte multe modele din care poți alege varianta de acoperire cea mai potrivită. Pardoselile vor fi curățate cu ușurință, vor putea fi igienizate, iar balconul tău va arăta excepțional.

Dacă balconul este deschis sau parțial deschis va fi nevoie să apelezi la travertin nechituit, nefinisat, tocmai pentru a limita pericolul alunecării. Travertinul nechituit se pretează mai mult zonelor deschise, cu umiditate mare, cum ar fi pardoselile din zona piscinelor, pardoseli în cazul teraselor exterioare sau podeste în zona scărilor exterioare. 

Travertinul este o alegere potrivită pentru orice tip de cameră; căldura pe care o transmite acest material se îmbină foarte bine atât cu accente moderne de amenajare cât și cu elemente specifice stilurilor mai vechi, precum clasic sau rustic. 

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/travertin