Umiditatea este unul dintre cei mai mari dusmani a unui par cu prestanta. Fie ca parul tau se infoaie la scurt timp dupa ce ai facut baie, fie atunci cand pasesti la exterior, in mod cert problema are drept cauza absorbtia apei din mediul ambiant. Aceasta problema poate fi frustranta, mai ales pentru persoanele care au un par extrem de bogat sau pentru cele care si-ar dori ca o coafura sa reziste mai mult timp, fiind principalele repercursiuni ale parului, atunci cand este expus la umiditate. Exista totusi numeroase modalitati prin care ai putea preveni aceste aspecte, iar astazi vei descoperi si cateva dintre ele.

  • Foloseste produse impotriva umiditatii

Una dintre cele mai bune inventii la capitolul cosmetica si ingrijirea parului sunt produsele de stilizare care resping umiditatea, ideale pentru momentele cand te afli in aceasta situatie si atunci cand doresti pe deplin sa te bucuri de o coafura perfecta.

O recomandare in acest sens sunt produsele de la Steampod, precum lotiunea cu protectie termica. Aceasta contine numeroase substante care netezesc firul de par si ii ofera un aspect mai sanatos, dar in acelasi timp nu permite nici penetrarea umiditatii in par.

Ca prin urmare, folosind aceasta lotiune, nu te vei mai confrunta cu par unflat sau care se increteste cu usurinta (in cazul in care te confrunti cu vartejuri sau atunci cand iti doresti un par perfect drept). Sigur, vei gasi multe alte optiuni, in special in liniile profesionale de cosmetice pentru par.

  • Utilizeaza o casca la dus

Atunci cand faci baie pe corp sau pur si simplu te speli pe fata sau doar in anumite zone, umiditatea poate fi preluata in mod invoit si de parul tau. Astfel, daca nu intentionezi sa-ti speli parul in acelasi timp in care iti igenizezi corpul sau tenul, poti inclusiv sa folosesti o casca protectoare.

Este cu si fara poate, una dintre cele mai accesibile optiuni la care poti apela inclusiv atunci cand mergi la mare sau la piscina, fie atunci cand ai un par vopsit semipermanent si iti este teama ca va curge vopseaua in apa.

  • Foloseste produse de texturare si stilizare

Produsele de texturare si stilizare contin intr-o foarte mare majoritate o serie de ingrediente care fixeaza o coafura mai mult timp, iar totodata pot avea si actiune dovedita impotriva umiditatii.

Sigur, nu exista o reteta exacta pentru toate tipurile de par, fiind necesar sa testezi diferite optiuni pentru a descoperi ce se potriveste mai bine parului tau.

Iata, cu grija si atentie, umiditatea nu mai e o problema in dorinta unei coafuri perfecte de care sa te bucuri zi de zi. Poti aplica toate aceste idei oricand si oriunde, astfel incat sa gasesti mai usor care ti se potriveste cel mai bine pentru tine si parul tau.