Parfumul este un lucru atât de personal. Ceea ce face lucrurile mai complicate, este ceea ce funcționează pentru altcineva, s-ar putea să nu funcționeze pentru tine, datorită feromonilor naturali ai corpului nostru, ceea ce înseamnă că mirosurile se manifestă diferit pe pielea fiecărei persoane.

Adăugați la asta faptul că găsirea unui miros este mult mai mult un proces – putem vedea rujuri, fard de pleoape și rimel pe site-urile noastre de frumusețe preferate și pe Instagram-urile prietenilor noștri, dar nu putem mirosi parfumurile pe care le poartă. Nu. Asta implică apropierea și personalitatea. Am vorbit cu unii dintre cei mai buni parfumieri din lume pentru a le cere sfatul.

Pentru oricine nu știe de unde să înceapă, care este primul lucru pe care l-ați recomanda pentru a-i ajuta să găsească un parfum potrivit?

La fel ca machiajul și hainele noastre, parfumurile Sospiro pot acționa ca o extensie a personalității noastre, așa că este important ca parfumul pe care îl alegem sa reflecte acest lucru. „Când cauta un parfum nou, aș încuraja întotdeauna cumpărătorii să se gândească la trei lucruri”, spune Adam Anderson, director comercial la The Fragrance Shop. „În primul rând, care este estetica ta de zi cu zi? Ești sofisticat, îndrăzneț, modern, boho, glam, de exemplu?

În continuare, de ce fel de mirosuri ești atras în viața de zi cu zi? Îți plac florile, citricele, dulciurile, vanilia, moscul, lemnul? Atunci gândește-te la scopul parfumului, este pentru fiecare zi, pentru serile în oraș, pentru ocazii speciale, pentru muncă? „Cei mai mulți oameni sunt atrași de aromele lemnoase, citrice sau florale, așa că acesta este un bun punct de plecare, sfătuiește Jo Malone, MBE, fondatorul Jo Loves.

Ce sfat ați da pentru a descoperi notele care ne plac cel mai mult?

Dacă nu te grăbești să găsești un parfum pe care îl iubești, mai degrabă decât să stabilești o misiune specifică pentru a-ți găsi parfumul ideal, analizeaza cu atentie mai multe optiuni. „Fă-ți timp și decide”, spune Adam. Cel mai bine este să testați parfumul direct pe piele (mai degrabă decât testele de hârtie) pentru a vedea cum funcționează cu parfumul dvs. natural și pentru a vă face o idee exactă despre cum se va dezvolta asupra dvs. în timp. Pe dono.ro afli o multime de alte lucruri interesante.

S-ar putea să vă placă notele de vârf inițiale, dar pe măsură ce parfumul se dezvoltă, acesta va căpăta un miros diferit, care poate să nu vă placă la fel de mult”, adaugă Adam. Apoi, fă-ți cercetările. Există un milion de site-uri online care discută despre parfumuri, spune David Seth Moltz, co-fondator și parfumier la D.S & Durga. În cele din urmă, nu exclude nimic, deoarece notele despre care ai putea crede ca nu iti vor place niciodata pot căpăta o nouă dimensiune atunci când sunt combinate cu alte parfumuri și invers.

„Chiar dacă îți place mirosul de trandafir, asta nu înseamnă neapărat că trandafirul ar funcționa pe pielea ta”, spune Azzi Glasser, parfumier principal și fondator al The Perfumer’s Story. Sau, mulți oameni cărora nu le plac notele florale pot descoperi că le plac atunci când sunt combinate cu alte note.