Mediul online se dezvolta pe zi ce trece, fiind perfect pentru cei care doresc sa economiseasca timp si bani, in indeplinirea diferitelor sarcini. Fie ca vorbim de cumparaturi sau depuneri de cereri la diferite institutii, in online totul are loc mult mai rapid si eficient. De ceva timp, consultanta juridica este un alt domeniu care a inceput sa se extinda din ce in ce mai mult in mediul online. Printr-un concept inovativ, cel de avocat online, clientii pot sa intre in contact cu un specialist in drept in mai putin de jumatate de ora de la programare, printr-un mijloc de comunicare remote.

Contextul actual al pandemiei a favorizat elaborarea in detaliu a serviciului de avocat365 pentru ca problemele care au aparut inevitabil intre angajatori si angajati sau alte tipuri de contracte, sa poate fi rezolvate in timp util. Avantajul este ca poti obtine informatiile de care ai nevoie, intr-un timp mult mai scurt, fata de procedura clasica, de programare in prealabil cu cateva zile. Distanta nu mai este o problema, fiecare persoana avand acces mai usor la un avocat dintr-un alt colt al tarii. Timpul pierdut pe drumuri, in trafic si in alte circumstante spre biroul avocatului, poate fi acum valorificat in scop personal. Chiar si din punct de vedere financiar se reduc costurile, daca luam in considerare faptul ca nu se mai cheltuie pentru deplasare si onorariul este fix pentru orice tip de problema juridica.

O sa discutam mai departe despre ce tip de probleme juridice pot gasi rezolvare daca apelam la un avocat online. In general, se pot atinge chestiune care tin de sfera dreptului civil, dreptului comercial, dreptului familiei si dreptului medical. Cei interesati vor primi consultanta in probleme ce tin de divort, anularea casatoriei, partajul bunurilor comune, stabilirea intretinerii minorului sau stabilirea paternitatii. Un avocat online va media conflicte de proprietate intelectuala, va oferi tot suportul necesar infiintarii si inregistrarii legale a unei firme, dar si consultanta privind litigii ce tin de proprietate comerciala. Se vor putea aduce in discutie probleme ce tin de proprietate privata, recuperare creante, plangeri contraventionale, interpretari ale diferitelor tipuri de contracte sau chestiuni legate de mosteniri si succesiuni.

Este de mentionat faptul ca platforma online unde se inregistreaza programarile este foarte usor de folosit de catre oricine este interesat. Nu este nevoie decat de completarea spatiilor libere cu datele persoanale de contact. Se alege intervalul orar pentru cand doresti sa aiba loc discutia, precum si mijlocul de comunicare, fie prin Skype, Whatsapp, fie prin telefon. Convorbirile dintre avocati si clienti pot sa aiba loc prin vide-live sau audio. Aceste discutii se deruleaza intr-o limita de timp de 60 minute. Daca este nevoie se face o programare urmatoare si se trimit pe e-mailul casei de avocatura, documente si acte necesare in format electronic.

Am intrebat mai multi clienti care au apelat deja la serviciul avocat online si am aflat cateva pareri. Majoritatea se declara multumiti de modul in care decurge programarea online, fiind mult mai simpla si mai la indemana, mai ales pentru cei care lucreaza de acasa. Acum este mult mai simplu sa intre in contact cu un avocat de acasa sau din orice alt loc, fara sa mai fie nevoie sa se invoiasca de la locul de munca sau sa anuleze alte intalniri importante. Un concept de viitor pentru toate categoriile de clienti, interesati sa-si valorifice timpul si resursele intr-un mod productiv.