Un drum de 3 kilometri. Vreme insorita la urcus si ploaie la coborare. O costisa numai buna de campat. Ciorba la ceaune. Bere si tuica pe indelete. Muzica live – pe bune! S-a cantat “la scena dechisa” pana spre zori. Un festival la scara mica. Totusi, un C(l)overFest mare pentru un catun.

Va invitam saptamana trecuta sa “fugiti” din Bucuresti pentru o portie de AC/DC pe coama dealului. De-ati fost curiosi, si-ati urcat pana in Muscelul de Dambovita, pe 29 august, atunci stiti ca au fost aproape 200 de oameni prezenti. De n-ati avut vreme sa urcati pe munte… va trebui sa asteptati editia de la anul.

Am facut mai putin de 2 ore din Bucuresti pana in Moroeni, cu tot cu un scurt ocol pe la Bezdead (atentie, sa nu incurcati drumul la intersectiile din Pucioasa!). Am parcat masina pe ulita satului. Ne avertizasera si niste localnici: “cu masinuta asta n-ajungeti sus, la Muscel!”

Corturi, saci de dormit, niscaiva mancare si-un strop de apa. Atat ne-am luat pentru C(l)overFest. Am urcat cei trei km in vreo ora jumate (cu popasuri aferente de admirat privelistea). Cand am ajuns la fantana deja se auzeau muzici. Era trecut de 6 dupa-masa, asa ca ne asteptam sa gasim festivalul in toi.

Miros de fum la pirostrie si la gratare. Ne asepta ciorba de fasole (dumnezeiasca) la un pret – asa, ca sa fie – de 2,5 lei. Am lasat rucsacii si-am infulecat rapid. Pe scena erau deja montate instrumentele. N-am fi vrut sa ratam nimic.

Am facut ochii roata si ne-am dat seama imediat: e un eveniment in toata regula. Organizatorii se gandisera la toate: scena pe teren plat, sonorizare uimitor de buna (cum or fi carat-o pana acolo oare?), bere la dozator (2,5 lei, aceeasi intrebare), loc de campat un pic mai sus pe costisa, toalete improvizate la marginea terenului (foarte bine gandite, de altfel).Ce-ar mai fi de precizat? O suma (la fel de modica – 15 lei) la intrare – si explicatia: o sponsorizare pentru editia intai de vara viitoare.

Un pic inainte de lasarea serii s-au auzit primele probe de microfon. Si primele acorduri. Coveruri celebre cantate de o formatie (de prieteni) intrunita ad-hoc. Un “Mugur de fluier” (frumoase incercarile solistului) si un chitarist priceput ne-au antrenat mai bine de-o ora. S-a incins dansul, si cantarile. Si pe scena si-n public. Berile au curs continuu. Cu toate astea n-a fost niciun “incident” zgomotos.

Au urmat C.O.D, o trupa targovisteana cu un chitarist in minus (avea alte treburi se pare), dar cu un plus la coveruri dupa AC/DC. Apoi, cei de la Recycle Bin au adus pe scena ritmuri de ska punk (de rasuna toata valea). Si cum sa nu rasune cand incepi cu “La Stere-crasma-n cartier…”. Ce mai, le-au iesit coverurile. Si priza la public. Le-au iesit si “ironiile muzicale”, doar de-aia a cantat toata lumea (v-am mai spus ca au fost aproape 200 de oameni?) tema emisiunii “Surprize, surprize” 🙂

Pe la miezul noptii am avut parte de un jam-session intre cele doua trupe: o serie de improvizatii care au tinut publicul treaz si muzica vie. Pe la 2 au venit si cei de la Trenul de Noapte in frunte cu Marcian Petrescu. Nu stiu cat de obositi erau de pe drum, dar au reusit sa scoata lumea din corturi din nou in poienita. Si s-a umplut iar de petrecareti in fata scenei. Muzica lor a rasunat pana pe la 4 dimineata pe coasta Muscelului. Nu ca ar fi contat orele prea mici, cata vreme mai era bere in butoaie si muzica buna in boxe.

Pentru cei care nu s-au lasat “prea ademeniti” de bere (si de tuica) a mai urmat si o portie scurta de muzica (tot coveruri) de buna dimineata. Altii au plecat la corturi imediat ce Marcian&co au parasit scena.

A doua zi soare, cald, frumos, pana pe la orele 13.00. Un tunet, doua, trei. Nitica mahmureala (pacat ca nu mai era ciorba la ceaune) si mult de lucru pentru organizatori. Trebuia eliberat locul, demontata scena, carate sculele pana jos in Moroeni… si a inceput ploaia.

Ca sa mai inveseleasca ziua plecarii (parca) a venit la fix berea (gratis) de adio. Si incercarile de-a canta la o chitara electrica… unplugged. Tot la suflet mergeau si “amintirile” de cu seara. Coborasul pe noroi si ploaie a fost un deliciu. Vorba ceea: altfel nici n-ai fi zis c-ai fost la C(l)overFest la Muscel!

Ca sa tragem line: festivalul, editia 0, iese pe plus. S-au adunat entuziasti. S-a cantat bine. S-a dansat bine si s-a respectat natura (n-am vazut mai deloc gunoaie lasate la locul faptei). Asteptam cu nerabdare C(l)overFest, editia I. Sa faceti mai multe tricouri la anul!