Anul asta nu mai ai chef sa mergi cu gasca in vacanta, nu mai vrei sa te certi cu unul sau cu altul pentru ca vreti sa faceti lucruri diferite… sau chiar esti genul romantic si vrei sa-ti impresionezi iubitul/a cu o super excursie. Ce poate fi mai “altfel”decat o superba statiune pe tarmul Siciliei sau un far izolat pe mare?

Taormina www.taormina.it – Aflata intr-o zona stancoasa la jumatatea drumului dintre Messina si Catania, in apropierea vulcanului Etna, Taormina este poate cea mai frumoasa asezare din Sicilia. Devenita destinatie turistica inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea, statiunea reuseste sa-si pastreze si astazi farmecul specific. Centrul oraselului (care include amfiteatrul antic, piata centrala si pietonala plina de terase si magazine) se afla in partea cea mai inalta a zonei. Bineinteles plajele se afla in partea de jos si sunt accesibile cu ajutorul unor mini-gondole. Desi o localitatea mica, Taormina se bucura de o viata artistico si culturala destul de bogata – in fiecare an, in amfiteatrul grec, au loc David di Donatello Taormina Film Festival si International Film, Music, Dance and Theatre Festival of Taormina-Arte (in lunile iulie-octombrie, www.taormina-arte.com). La sud de oras se afla Isola Bella, una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale ale Siciliei. De restul, peisaje, aer, apa,… iubire!

Preturi: bilet de avion Bucuresti – Catania de la 221 euro A taxe; cazare : nu va asteptati la chilipiruri in Taormina – de la 90 euro/dubla (Hotel Condor, Hotel Elios) pana la 350 euro/dubla (Grand Hotel Timeo)

Farul Roter Sand www.bremerhaven-touristik.de – Ca sa ajungeti la far trebuie sa “supravietuiti” unei calatorii de trei ore cu vaporul (din portul Bremerhaven). Dar chiar merita! Farul este superb izolat in Marea Nordului, in mijlocul uneia dintre cele mai frecventate intersectii (intre raurile Elba si Weser) maritime europene. Farul s-a pastrat intact de cand a fost scos din folosinta in anul 1964. Sejurul include doua nopti de cazare (inclusiv mancarea), dar se poate opta si pentru o vizita de o zi, pentru cei care vor sa doarma in Bremerhaven. Este considerat unul dintre cele mai frumoase faruri turistice din lume.

Preturi: bilet de avion Bucuresti – Bremen de la 335 euro A taxe (din Bremen se poate inchiria o masina pentru 30 euro/zi); cazare de la 540 euro/sejur sau 65 euro pentru o excursie de-o zi.

De luat cu tine niste obiecte care sa-ti “condimenteze” putin calatoria romantica. Binoclu, 420 lei, www.himalaya.ro Nu, nu este pentru urmarit fetele despuiate de pe plaja din Taormina! Foloseste binoclul intre doua saruturi pasionale, pentru a surprinde niste imagini superbe, din farul Rotter Sand. Ce poate fi mai romantic? Sigur va fi impresionata! Camper Twins, aprox. 400 lei Seria de pantofi Camper Twins (in magazinele Famous Brands) sunt accesoriul vestimentar perfect pentru o domnisoara indragostita. Cei doi pantofi nu pot unul fara altul, asa cum tu nu poti fara iubitul tau, nu-i asa? Kama Sutra de buzunar, 9,9 lei, libraria Carturesti Timp sigur veti avea si il puteti folosi experimentand noi pozitii sexuale, dupa Kama Sutra. Pozitia “Vaca”, de exemplu, va va umple de romantism!