Inainte de a solicita un imprumut, este recomandabil sa luati anumite masuri de precautie, cum ar fi analiza capacitatii de rambursare, solicitarea mai multor bani decat este necesar, compararea ofertelor si evitarea termenelor lungi.

Exista unele datorii cunoscute sub numele de “datorii bune” care sunt utile si sunt chiar necesare pentru a creste financiar; de exemplu, datoriile contractate pentru a cumpara o locuinta, pentru a incepe sau a dezvolta o afacere sau pentru a achizitiona o investitie.

Dar alte datorii, cunoscute sub numele de “datorii rele”, nu ne impiedica sa crestem din punct de vedere financiar, cu exceptia faptului ca ne pun intr-o stare de tensiune; de exemplu, datoriile contractate prin credite sau imprumuturi personale pentru consum.

Daca in acest moment intampinati multe “datorii rele” si situatia este nesustenabila, va prezentam mai jos cateva sfaturi care va vor ajuta sa va reduceti datoriile:

A acumula datorii importante poate insemna pentru multi oameni o situatie coplesitoare si stresanta. Cu toate acestea, pentru a iesi din datorii, prima cerinta este sa va calmati.

Nu mai continuati sa achizitionati datorii. Daca doriti sa reduceti si sa iesiti din datorii, trebuie sa incetati sa obtineti mai multe datorii. Daca in orice moment nu aveti suficienti bani pentru a cumpara ceva, pur si simplu nu trebuie sa o faceti, decat daca este vorba despre un caz de urgenta.

Controlati utilizarea cardurilor de credit. Datorita usurintei lor de utilizare si ratele ridicate ale dobanzilor pe care le percep, cardurile de credit sunt susceptibile de a fi principala cauza a problemei datoriei, care afecteaza mii de oameni.

Faceti un plan pentru a iesi din datorii. Pentru aceasta, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa faceti o lista cu toate datoriile pe care le aveti in acest moment si, impreuna cu fiecare datorie, sa indicati cat de mare este rata dobanzii.

Obtineti bani in plus. Un alt mod de a reduce datoriile este de a obtine bani in plus pentru a va ajuta in plata acestor datorii.