1.Roger Federer- Rafael Nadal        

Cei doi au creat, dupa parerea specialistilor, cea mai mare rivalitate din istoria tenisului in Era Open. Cele mai multe din meciurile lor au avut loc pe zgura, ceea ce l-a avantajat pe iberic, dar nu trebuie uitat faptul ca l-a invins de multe ori pe Federer si pe celelalte suprafete. Nadal, care conduce cu 18-10 in intalnirile directe, a inregistrat victorii si in perioada cand Federer era liderul autoritar al circuitului. Rafa si Roger au jucat in fiecare finala de Roland Garros si Wimbledon intre 2006-2008, ceilalti jucatori fiind departe de gandul succesului in cele doua competitii. Prietenia din afara terenului dintre cei doi a fost afectata in ultima vreme de cateva declaratii in contradictoriu dar acestea nu au oprit desfasurarea acestei rivalitati.

2. John McEnroe-Bjon Borg        

Cei doi au avut personalitati foarte diferite pe terenul de joc. Au existat 14 intalniri intre cei doi, scorul fiind de 7-7. Mc Enroe s-a impus in 3 finale de Mare Slem in timp ce in intalnirile de la Wimbledon fiecare s-a impus o data. Finala din 1980 de la Wimbledon dintre cei doi, a fost considerat atunci cel mai bun meci din istoria tenisului.         Americanul l-a invins pe suedez in 1981 punand astfel capat celor 41 de victorii consecutive la Wimbledon si astfel a grabit retragerea lui Borg din circuit.

3. John McEnroe-Jimmy Connors        

Acesti doi jucatori s-au intanit de 34 de ori in cariera in decurs de 15 ani. McEnroe are un avantaj de 30-14 in meciurile directe, in timp ce in finalele de Mare Slem fiecare s-a impus o data.      

4. Chris Evert- Martina Navratilova

O rivalitate de 15 ani care a cuprins 80 de meciuri- fiind cu siguranta una din cele mai mari rivalitati din tenisul feminin.La inceputul intalnirilor Evert a dominat, pentru ca mai apoi Navratilova sa se impuna clar. Christ Evert a fost o jucatoare foarte constanta, dar Navratilova a fost un robot care a dominat ca nimeni altcineva. Cele mai multe meciuri dintre cele doua au avut loc in finale de Mare Slem.

5. Pete Sampras-Andre Agassi

Au avut loc 34 de meciuri intre cei doi, Sampras dominand confruntarile 20-14. In cele 5 finale de Mare Slem in care s-au intanit Sampras s-a impus de 4 ori si a pierdut o singura data. Ambii jucatori au fost protagonistii unor meciuri incredibile la turneele de Mare Slem. In sfertul de finala din 2001 nici unul din cei doi nu si-a pierdut serviciul.      Finala US OPEN din 2002 a fost ultimul meci dintre cei doi, dupa acest meci Sampras anuntandu-si retragrea.

6. John McEnroe- Ivan Lendl        

McEnroe si Lendl s-au intalnit de nu mai putin de 35 de ori, Lendl impunandu-se de 21 de ori. Cei doi s-au intalnit in doua finale de Mare Slem, cehul castigand de fiecare data. Cea mai memorabila confruntare dintre cei doi ramane meciul de la Roland Garros din 1984, cand Lendl a revenit de la 0-2 la seturi pentru a castiga. Este interesant faptul ca cei doi nu s-au intalnit niciodata intr-o finala de Wimbledon.

7. Steffi Graff- Martina Navratilova         

Graff si Navratilova s-au intalnit de 18 ori, scorul in meciurile directe fiind de 9 egal. Steffi are 4-2 in finalele de Mare Slem impotriva Martinei in timp ce americanca are 5-4 in meciurile de Mare Slem. Cele doua si-au disputat finala de la Wimbledon in trei ani consecutivi, 1987-1989, spre bucuria fanilor.

8. Steffi Graff- Monica Seles

Desi germanca conduce cu 10-5 in meciurile directe, este greu de spus ca Graff a dominat. In finalele de Mare Slem fiecare s-a impus de trei ori. Daca Seles nu ar fi fost ranita de acel fan psihopat, ea ar fi putut sa-si imbunatateasca cifrele. In perioada in care era lider mondial, cea mai dificila adversara pentru Graff a fost cu siguranta Seles.

9. Surorile Williams

Cele doua surori s-au intalnit de 23 de ori, Serena avand 13 victorii fata de cele 10 ale lui Venus. In finalele de Mare Slem, Serena conduce 6-2.  Cele doua s-au intalnit in patru finale de Mare Slem consecutive-un record pentru circuitul feminin.          Accidentarile, lipsa motivatiei si alti factori au impiedicat disputarea mai multor meciuri intre ele. 

10. Steffi Graf-Gabriela Sabatini        

Cele doua s-au intanit de 40 de ori in perioada 1985-1995, germanca impunandu-se de departe in cele mai multe confruntari. Finala de la Wimbledon din 1991 ramane cel mai spectaculos meci dintre cele doua. Sabatini a fost aproape de o victorie, insa Graf a revenit si a castigat inca o data. Cele doua au fost bune prietene in afara terenului si au jucat de multe ori la dublu unde au creat o echipa foarte buna.

11. Kim Clijsters- Justine Henin          

Justine Henin s-a impus in 5 dintre cele 8 meciuri de Mare Slem dintre cele doua incluzand aici fiecare finala jucata-3. Ambele jucatoare s-au retras la un moment dat, dar au revenit in circuit scurt reluandu-si rivalitatea. Ultimul meci dintre cele doua, Wimbledon 2010, a fost castigat de Clijsters care conduce astfel cu 13-12 in meciurile directe.

12. Rafael Nadal- Novak Djokovic          

Primii doi jucatori ai lumii au creat in decursul anului 2011 o rivalitate care concureaza cu cea dintre Nadal si Federer. Cei doi s-au intalnit de 30 de ori, spaniolul conducand 16-14, dar sarbul a castigat de fiecare data in ultimele 7 meciuri care au fost in acelasi timp finale. Finala de la Australian Open din acest an este considerata de multi unul din cele mai bune meciuri din Era Open.