Odata cunoscuta sub numele de „Micul Paris” pentru arhitectura sa eleganta, capitala Romaniei, Bucurestiul, are o istorie bogata care se contopeste cu identitatea sa moderna. Confluenta arhitecturii este ametitoare, dar fascinanta. Cladirile sale bizantine; Biserici din secolele al XVI-lea, al XVII-lea si al XVIII-lea; Conace Art Nouveau; si fatadele neoclasice spectaculoase au supravietuit cutremurelor, razboiului si, mai tarziu, comunismului. In acea era politica intunecata, zidaria de panouri sumbre si-a lasat amprenta, precum si gargantuanul Palat al Parlamentului, creatia apreciata a dictatorului Nicolae Ceausescu.

Farmecul Bucurestiului este dezvaluit prin explorarea parcurilor sale urbane intinse, admirarea operelor de arta si a exponatelor din muzeele sale excelente si pierderea pe benzile fermecatoare, dar fermecatoare, care tes prin orasul vechi. O plimbare pe Calea Victoriei, probabil unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din oras, este o intalnire cu cele mai mari cladiri din tara si cele mai semnificative monumente, toate o dovada a vremurilor trecute.

Explorarea Bucurestiului este despre intelegerea unui trecut complex care cedeaza sensibilitatii sale moderne ca o capitala europeana in plina expansiune. Gasiti cele mai bune locuri de vizitat cu lista noastra cu atractiile si lucrurile de top din Bucuresti.

Centrul Vechi

Orasul Vechi este una dintre primele asezari din Bucuresti, unde structurile dateaza din secolele XV si XVI. De-a lungul secolelor, a fost sediul printilor romani, un centru pentru comert, un loc de inchinare si o rascruce de drumuri pentru calatori. De asemenea, a reusit sa supravietuiasca lui Ceausescu din anii 1980, distrugand o cincime din oras pentru a-si construi viziunea asupra unei noi capitale socialiste. Dupa ce a petrecut decenii ca o mahala, o mare parte din orasul vechi a fost gentrificata si renovata de la caderea comunismului.

Cu toate acestea, in timp ce multe cladiri istorice au fost restaurate galant, inca alte proprietati isi asteapta faceliftul. Acest contrast confera mult mai mult farmec benzilor pietonale din orasul vechi si strazilor pietruite, captusite cu librarii, teatre, restaurante si cafenele. Daca esti in cautarea celor mai frumoase femei Bucuresti, Centrul Vechi este locul ideal unde sa va petreceti timpul.

Lucrurile populare de facut aici includ vizitarea Curtea Veche, un muzeu in aer liber construit pe locul vechii curti domnesti, candva gazduit de Vlad Tepes, si Muzeul National de Istorie a Romaniei, cu colectiile sale fine de comori religioase si regale.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului (Palatul Parlamentului) este una dintre atractiile turistice de top din Bucuresti. Este a doua cea mai mare cladire administrativa din lume (dupa Pentagon), un colos arhitectural care pretinde, de asemenea, titlul de cea mai grea cladire din lume.

Cu peste 3.000 de camere de peste 330.000 de metri patrati si construite cu marmura si otel, a fost numita initial Casa Poporului de catre vizionarul sau, dictatorul Nicolae Ceausescu, care a folosit-o ca resedinta a familiei sale si ca sediu al guvernului sau.

Pentru a-l completa, Ceausescu a distrus lacasuri de cult, ateliere, fabrici, parcuri, o parte din orasul vechi si cartiere intregi. Peste 20.000 de muncitori si 700 de arhitecti au lucrat la opulentul palat in stil neoclasic pe o perioada de 13 ani, din 1985 pana in 1997, timp in care majoritatea romanilor s-au confruntat cu saracia.

Inca neterminata, astazi o mica parte gazduieste sediul parlamentar al Romaniei si Muzeul National de Arta Contemporana . Tururile programate aduc vizitatorii aproape de imensitatea sa, kitsch-ul si luxul scandalos pe care Ceausescu ar fi continuat sa-l experimenteze daca nu ar fi fost rasturnat intr-o lovitura de stat.

Parcuri Bucuresti

Bucurestiul este inconjurat de parcuri frumoase, frecventate de localnici pe tot parcursul anului. Cel mai vechi oras parc, proiectat la mijlocul secolului al 19-lea, este Cismigiu. Inchirierea barcilor cu vasle este unul dintre cele mai populare lucruri de facut aici vara, iar patinoarul este popular iarna. Arhitectul peisagist german Carl Meyer a proiectat parcul, care a fost deschis in 1860, aducand 30.000 de copaci si plante din muntii romani si verdeata din gradinile botanice din Viena.

Intins pe o suprafata de 400 de acri, Parcul Regele Mihai I gazduieste Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, un teatru in aer liber, un club sportiv si un parc de distractii de moda veche. In lacul sau, inchirierea de barci este disponibila publicului in fiecare vara. La marginea parcului, vilele din secolele al XIX-lea si al XX-lea sunt casele elitei bucurestene.

Proiectat de peisagistul francez Eduard Redont si finalizat in 1906, Parcul Carol este considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din capitala. Mormantul soldatului necunoscut al Romaniei se afla aici, precum si un teatru in aer liber numit Arenele Romane, care este popular pentru concertele de vara.

De asemenea , merita sa explorati, Gradina Botanica Bucuresti (Gradina Botanica din Bucuresti) a fost infiintata in 1860. Este raspandit peste 17 de hectare si are mai mult de 10.000 de specii diferite de plante. Punctele de atractie includ numeroasele sale sere, un muzeu informativ si o multime de paturi de flori de care sa va bucurati.