Exista mai multe metode de tratament pentru impotenta – medicamentele sunt doar una dintre aceste metode. Mai jos poti gasi informatii despre cum sa obtii ajutor corespunzator.

Tratamentul pentru disfunctia erectila sau impotenta depinde de cauzele acesteia. In cazul in care medicul de familie nu poate gasi cauza, trebuie sa te supui examinarilor exigente efectuate de catre un specialist. Acestea includ o ecografie a penisului, radiografii ale arterelor si venelor, teste neurofiziologice si consultari cu medicul.

In functie de cauza, exista trei metode de tratament pentru disfunctia erectila:

Medicamente pentru a avea erectie

Toata lumea, desigur, stie de Viagra, dar exista alte doua medicamente disponibile sub forma de pastile ce apartin grupului de inhibitori fosfodiesterazici de tip 5 (PDE5).

Tipul de medicament trebuie selectat cu prudenta, deoarece acestea nu trebuie prescrise la barbati care iau nitrati sau donori de oxid nitric, deoarece acestea pot provoca hipotensiune arteriala sau tensiune arteriala scazuta si, daca sunt luate in combinatie cu anumite medicamente sau suc de grepfrut, concentratia inhibitorului PDE5 poate creste semnificativ.

Medicamentele pot fi, de asemenea, injectate in corpul cavernos (un tip de tesut de la nivelul penisului) cu un ac mic sau se introduce in uretra ca o capsula.

Aceste medicamente te ajuta sa obtii o erectie care dureaza de la 30 de minute la doua ore. Singura conditie este ca vasele de sange ale penisului sa functioneze normal. Barbatii care au probleme cu erectia pot incerca o pompa vacuum

Pompa vacuum

O pompa vacuum consta dintr-un cilindru ce se introduce in penis, iar pompa care creeaza presiune negativa. Cand utilizezi pompa, penisul devine mai mare pentru ca se umple cu sangele din vene. Odata ce ai obtinut o erectie suficienta, poti pune un inel pe penis pentru a preveni scurgerea de sange. Pompa iti permite sa ejaculezi fara probleme. O astfel de erectie poate dura mai mult de jumatate de ora.

Operatie chirurgicala pentru marirea penisului

O procedura chirurgicala poate creste fluxul de sange in penis daca arterele tale impiedica acest lucru sau poate scadea fluxul de sange daca vasele de sange se golesc prea repede. In unele cazuri, se implanteaza o proteza in penis ce permite unui barbat sa aiba erectie mai tot timpul. Protezele moderne sunt compuse din camere care se umplu cu apa cand strangi pompa implantata in scrot. Deci, poti avea erectii ori de cate ori doresti. Un implant poate fi inserat chirurgical in penis pentru a avea erectie.

Vorbeste cu cineva despre problema ta

Fiecare tratament pentru disfunctia erectila depinde foarte mult de intelegerea, ajutorul si sprijinul familiei tale, in special al partenerei. Trebuie sa vorbesti despre problema ta; mai intai cu partenera ta, care ar trebui sa te sustina si sa te inteleaga si sa nu rada de tine. Apoi poti cauta ajutorul unui terapeut calificat.

In mod surprizator, doua treimi dintre barbati si femei nu sunt capabili sa inceapa o conversatie despre problemele de erectie. Barbatii se gandesc in mod constant la problema lor si traiesc cu teama de ceea ce s-ar putea intampla in timpul actului sexual viitor. Numai stresul ii aduce in imposibilitatea de a avea o erectie si astfel se afla intr-un cerc vicios care nu se poate rupe de unul singur. Alti barbati se indeparteaza complet de familia lor, prieteni si colegi. Oamenii care sufera de disfunctii erectile au nevoie de ajutor si intelegere. Uneori, o vorba buna functioneaza mai bine decat toate metodele de tratament din lume.