Sprancenele groase a la Frida Kahlo sunt din nou la moda. Mai nou, psihologii britanici sunt de parere ca forma sprancenelor spune multe despre cea care le poarta.
De-a lungul timpului, forma sprancenelor s-a dovedit a fi un barometru care indica cu precizie locul femeii in societate si mai ales in batalia sexelor. Probabil te intrebi ce are a face forma si grosimea sprancenelor cu caracterul unei persoane, ei bine o legatura exista. Cantitatea de par facial este dictata de proportia de hormon masculin: testosteron. Prin urmare, cu cat avem sprancenele mai groase cu atat inspiram mai multa personalitate si putere.

Angelina Jolie a reinstaurat sprancenele groase

Sprancenele groase, lungi si inaltate inspre arcada sunt in voga. Dovada: cele mai frumoase actrite de la Hollywood le poarta: Angelina Jolie, Natalie Portman, Kate Winslet

Trendul sprancenelor bine conturate ne-a cucerit toamna trecuta, cand catwalkurile internationale au fost invadate de modele care avea sprancene demne de ale Fridei Kahlo.

In trecut, starurile de cinema dictau moda sprancenelor

Marlene Dietrich si Eva Garbo au scris istoria frumusetii, cu sprancenele lor subtiri si arcuite. Trendul sprancenelor subtiri a fost reinventat de Kate Moss.

In 1930, reginele marelui ecran, Marlene Dietrich, Carole Lombard si Greta Garbo purtau o linie subtire si arcuita in loc de sprancene, motiv pentru care aveau tot timpul un aer surprins.

Psihologii au asociat forma fragila a sprancenelor cu locul femeii in societate care, pe atunci, era mai mult decorativ.

Frumusetile vremii puteau domni numai la cinema, in bucatarie sau in dormitor, nu si in afaceri. Acest domeniu era rezervat strict barbatilor.

Razboiul sprancenelor

Sprancenele stufoase ale Fridei Kahlo au cucerit-o si pe Brooke Shields.

Sprancenele groase au inceput sa faca cariera in timpul razboiului, cand doamnele si-au suflecat manecile si au preluat din atributiile barbatilor care erau plecati pe front.

Unde mai pui ca nu mai aveau nici atat timp la dispozitie sa stea toata ziua in fata oglinzii, sa-si penseze sprancenele subtiri si arcuite.

In anii 60-‘70, femeile dovedisera si alte aptitudini in afara celor casnice insa mai aveau mult teren de castigat in fata barbatilor.

Pe atunci, reprezentantele sexului frumos isi pensau foarte arcuit sprancenele, sugerand ca simteau bine cand erau ocrotite si tratate de barbati, ca niste fetite.

Moda sprancenelor cu personalitate a revenit la inceputul anilor 80. Printre primele sale adepte a figurat actrita Brooke Shields.

Moda a fost dusa mai departe de supermodelele Cindy Crawford si Linda Evangelista, care au preferat spancenele bine definite, ca un semn ca stiu ce-si doresc de la viata.

La inceputul anilor 90, modelul britanic Kate Moss a pus sprancenele stufoase la colt, pozand in revistele de moda cu sprancenele subtiri.

Era perioada cand economia britanica era lovita de recesiune iar femeile erau inlaturate din rolurile de conducere. Desi ne aflam iar in fata crizei, purtam din nou sprancenele groase semn ca de aceasta data ne vor impune punctul de vedere.