Ai mai puțin de-o zi sa te gandești la ce motive n-ai avea sa pleci in mare la munte, la castel. Un festival de trei zile va avea loc la Bran, adunand cam tot ce e mai drag urbanului zilelor noastre: muzica, film, soare și racoare.

Organizat dupa buna tradiție a clișeului Dracula, evenimentul nu amenința dispariția mistica a suvenirurilor de la baza castelului…. sau ba? Va așteapta șaizeci de ore de muzica și pelicule de film rupte cu Contele, ce urmeaza a fi proiectate la doua scene.

In decorul de basm, muzica va curge mai ceva ca vinul. Headlineri sunt EZ-Rollers, un trio britanic de drum’n’bass format in anii ’90. S-ar putea sa-i știți dupa hitul “Walk This Land”, ajuns in Top 20 UK, dar și pe coloana sonora a filmului lui Guy Ritchie, “Lock Stock And Two Smoking Barrels”. Formația se mai lauda cu trei albume de studio cu piese una mai funky decat alta, și doar puțin influențate de jazz. Mai apar pe patru compilații, muzica compusa pentru jocuri video, TV și reclame.

Alaturi de EZ-Rollers, vin la noi și Lack Of Afro, un alt englez pasionat de saxofonul alto, drum kit-uri și acorduri de chitara. Cariera lui a inflorit de nicaieri in 2006, dupa ce a postat cateva piese facute de el pe site-ul unui prieten. Casa de discuri Freestyle Records l-a adoptat rapid, lansandu-i EP-ul “Wait A Minute”, ce s-a vandut mai ceva ca painea calda, fiind considerat de catre revista iDJ “unul dintre cele mai bune albume ale funkului modern”. Cu piese la fel de potrivite pentru ringul de dans, cat și pentru sufragerie, Lack Of Afro este la mare cautare in momentul de fața peste tot in lume. Ca sa vedeți daca va place ascultați piesele “Pure Filth”, “Touch My Soul”, sau “When The Sun Goes Down”.

Continuarea line-up-ului abunda in nume romanești placute urechilor, de la formații live precum Șuie Paparude, Omul cu Șobolani, Discoballs, Brum Conspiracy, Virtual Picnic sau L’Orchestre De Roche, pana la dj sets de care se vor face responsabili Bully, DJ Vasile, Leizaboy, Zicu&Ufe, Khidja Clouds Society, Cos Mir, Camil, Minus și Ion, Tomasan, Giu Ser, Sinkronize, doar ca sa menționam cațiva.

Impatimiții de muzica pot participa la workshopurile de creație organizate in aceasta direcție. Ele vor avea loc vineri și duminica de la ore fragede, dar prospere. Iar daca n-ai chef sa fii școlit, n-ai decat sa te bucuri de peisaj dandu-te cu balonul sau cu parapanta. Cineva s-a gandit și la asta.

Biletele costa 100 de lei și includ și camparea la Vampire Camping (www.vampirecamping.com). Daca nu dorești sa stai la cort de costa 40 de lei in avans și 60 la intrare. De asemenea, ai 30% reducere pentru cazarea la pensiunile din preajma (Pensiunea Alina, Pensiunea Ana, Pensiunea Maria, Pensiunea Stefi, Pensiunea Ioana, Pensiunea Larisa, Pensiunea Angelica, Pensiunea Mir, Pensiunea Casa Medievala, Pensiunea Liliana&Georgel, Pensiunea Bucuria Muntelui).

Biletele le gasești online pe www.bilet.ro și la magazinele-partenere: Cora Voiaj Pantelimon, magazinul Muzica, Music Shop, toate magazinele Flanco și Flamingo, Ollie Gang Shop, H2O și la Base Skateshop.