În calitate de angajator te simți din ce în ce mai depășit de evenimente și constați pe zi ce trece că nu poți ține pasul cu cerințele sau problemele angajaților tăi? Probabil că deja ți-ai dat seama că ceva nu funcționează exact așa cum trebuie în departamentul de resurse umane. Și, deoarece ești un manager bun, vei vrea să rezolvi problema. Soluția este procesul de outsourcing HR, adică externalizarea resurselor umane, pe românește. Află din cele ce urmează ce înseamnă externalizarea serviciilor de resurse umane și de ce ai nevoie de ea. 

Ce este externalizarea? 

Pe scurt, externalizarea este procesul prin care compania ta poate contracta o firmă care să-ți preia din activități și atribuții. Tu vei plăti ca această firmă să desfășoare anumite activități, iar firma respectivă își va asuma răspunderea pentru ele. Este atât de simplu. Deși în acest articol facem referire doar la externalizarea serviciilor de resurse umane, gama serviciilor ce pot fi externalizate este mult mai cuprinzătoare, incluzând astfel: externalizare financiară, a recrutării, a proceselor IT sau chiar a protecției datelor. Practic, orice activitate pe care vrei să o delegi unor profesioniști din afara companiei tale, poate fi subiectul externalizării. 

Ce reprezintă externalizare serviciilor de resurse umane? 

În momentul în care ai luat decizia că vrei să delegi activitățile din departamentul de HR, vei începe căutările. Vei fi nevoit să găsești o companie formată din experți care să-ți acopere exact cerințele tale. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să înțelegi care sunt nevoile companiei tale. 

Noi te sfătuim să cauți o companie care să abordeze cerințele tale din trei direcții. Astfel, o firmă serioasă îți va eficientiza procesele și activitățile externe, va integra soluții digitale în procesele deja existente și nu în ultimul rând, va prelua și componenta de recrutare a noii forțe de lucru. 

Printre cele mai importante îndatoriri pe care le va prelua o firmă de outsourcing se numără: 

  • Recrutarea, proces care include angajarea propriu-zisă a unei noi persoane, dar și gestionarea documentelor angajatului și păstrarea evidenței și eliberarea adeverințelor;
  • Asigurarea salarizării, mai exact realizarea statelor de plată sau redactarea fluturașului de salariu. În plus, firma contractată se poate ocupa inclusiv de realizarea listei de tichete de masă, realizarea notei contabile sau operarea ordinelor de plată;
  • Gestionarea relațiilor cu autoritățile statului, mai exact cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, în scopul depunerii statelor de plată sau pentru înregistrarea contractelor și a actelor adiționale.

Beneficiile externalizării serviciilor de resurse umane

Și totuși, de ce ai recurge la astfel de servicii, chiar și atunci când constați că lucrurile nu merg prea bine? Mai ales dacă ne gândim la faptul că un angajat intern va avea o relație mai strânsă cu salariații, deoarece îi va cunoaște, și va cunoaște de asemenea în detaliu și mediul organizației. 

Probabil lista următoare de avantaje te va convinge: 

  • Costuri eficientizate. Te va costa mult mai puțin să plătești un furnizor extern, decât să plătești salarii și costurile aferente administrării unui întreg departament (spațiu, accesorii și echipamente);
  • Mai puține responsabilității pentru angajații actuali;
  • Mai puține riscuri legate de legislația muncii;
  • Creșterea productivității;
  • Gestionarea cu succes și obiectivism a tuturor situațiilor legate de angajații organizației. 

Acum că înțelegi la ce se referă externalizarea serviciilor de resurse umane și i-ai constatat beneficiile, vei recurge și tu la această soluție salvatoare?