Implantul dentar este foarte apreciat in intreaga lume si din ce in ce mai multi oameni apeleaza la el pentru a avea un zambet frumos si natural. Aceasta procedura se realizeaza prin metoda clasica, intr-o perioada de timp care poate dura chiar si pana la patru luni in anumite situatii. Vestea buna este ca in unele cazuri, interventia se poate realiza in aceeasi zi. Pentru a te bucura de un rezultat remarcabil, este esential sa cunosti in amanunt etapele unui implant dentar. Astfel, vei stii la ce sa te astepti, ce este important sa faci si ce aspecte trebuie luate in considerare.

Consultatia

Inainte de a opta pentru un implant dentar, trebuie sa te prezinti la clinica de implantologie pentru examinare si o serie de analize medicale. Medicul stomatolog specialist va analiza cu foarte mare atentie structura maxilarului si va discuta cu tine in detaliu despre posibilele afectiuni de sanatate pe care le-ai avut in trecut. Daca aceasta consultatie va decurge in regula, atunci specialistul iti va recomanda un set de analize care trebuie efectuate pentru a vedea daca te califici pentru aceasta interventie sau nu. In unele situatii, anumiti pacienti nu au voie sa faca un implant dentar din cauza unor probleme de sanatate destul de serioase care se pot agrava sau care pot afecta negativ rezultatul acestei proceduri.

Analizele

Analizele pe care va trebui sa le faci sunt analize de sange, precum si unele radiografii sau tomografii ale maxilarului. Apoi, rezultatele vor fi evaluate de catre medicul stomatolog specialist. In cazul in care evaluarea este una pozitiva, vor fi discutate etapele acestei interventii si se vor stabili de comun acord ultimele detalii. Analizele care trebuie realizate includ: glicemia, hemoleucograma, calcemia, ureea, colesterolul, acidul uric, timpii de sangerare, timpii de coagulare si VSH-ul. Lipsa uneia dintre aceste analize va face practic, imposibila inceperea procedurii de implant dentar.

Pregatirea pentru interventie

Aceasta etapa este una extrem de importanta, careia trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita. Pregatirea pentru interventie incepe inainte cu o zi inainte de aceasta si continua chiar si in ziua tratamentului. Pacientul trebuie sa dezinfecteze foarte bine gura, concomitant cu medicatia recomandata de medicul stomatolog. Sfaturile specialistului trebuie urmate intocmai pentru ca implantul sa fie realizat cu succes si sa nu apara absolut nici un fel de complicatii.

Operatia

Un implant dentar este o procedura relativ simpla la care apela oricine isi doreste o dantura impecabila si un zambet natural. Atata timp cat ai o sanatate generala foarte buna, poti alege cu incredere o astfel de interventie. Operatia incepe prin realizarea unei anestezii locale, anestezie care este similara cu cea folosita pentru un tratament de canal sau extractia unui dinte. De indata ce anestezia si-a facut efectul, se face o incizie in os cu ajutorul unui instrument special. Apoi, in aceasta cavitate se va plasa implantul dentar. In acest moment, pacientul nu va simti nici un fel de durere. Daca procedura este una clasica, atunci dupa insertia implantului se va insuruba in acesta un bont protetic. Pe acest bont protetic se va construi si monta mai apoi dintele artificial. Totodata, mai exista si tipul de implant care se realizeaza intr-o singura zi, implant care implica utilizarea unei tehnologii ultra moderne. Acest lucru inseamna ca interventia de incheie imediat cu montarea coroanei, a puntii sau dupa caz, a protezei dentare provizorii.

Recuperarea

Un chirurg cu experienta va realiza aceasta interventie cu succes. Daca pacientul parcurge intocmai toate etapele premergatoare tratamentului, precum si recomandarile de recuperare, totul va decurge excelent si te vei putea bucura de un zambet minunat fara absolut nici un fel de probleme.