Vase ingramadite in chiuveta, muntele de haine de calcat este tot mai mare, aveti o multime de e-mailuri primite pe care trebuie sa le verificati, atunci cand cautati ceva in graba nu gasiti.

Poate este timpul sa faceti ceva pentru a duce o viata ordonata. In acest articol va vom oferi cateva linii directoare pentru a realiza acest lucru, dar mai intai vrem sa subliniem importanta nu numai a ordonarii, ci si a organizarii. Dar nu este acelasi lucru? Nu. Puteti avea cartile aranjate pe raft, chiar impartite dupa marime sau culoare. Dar, pentru a le organiza mai bine si a o gasi pe cea pe care o cautati, acestea ar trebui sa fie in ordine alfabetica.

Sfaturi pentru o viata ordonata

  1. Simplificati cat mai mult posibil

Inainte de a incepe sa comandati, trebuie sa selectati ceea ce nu aveti nevoie si sa scapati de el. Va amintiti cand v-am povestit despre metoda Marie Kondo pentru imbracaminte? Ei bine, la fel cu restul lucrurilor. Chiar si cu sarcinile pe care le aveti in asteptare.

  1. Notati ce trebuie sa faceti

Indiferent de cata memorie avem, exista intotdeauna ceva ce uitam. Nu este adevarat ca, atunci cand mergeti la supermarket, aveti o lista de cumparaturi ? Ei bine, cu restul treburilor ar trebui sa faceti la fel. Sortati lista dupa subiect si adauga-le pe cele care apar. Aceste adnotari se pot face manual sau puteti folosi una dintre sutele de aplicatii care exista.

  1. Totul la locul sau

Cand copiii incep gradinita, ei ii invata un cantec care spune ceva de genul: „A colecta, a pune deoparte, totul la locul sau”. Ei bine, daca ei pot pune masini cu masini si mingi cu mingi, si dvs. veti putea aloca un loc pentru fiecare grup de articole.

O tava pentru chei, o cutie pentru reviste, un recipient pentru pixuri etc. In primele zile puteti pune cateva posturi pentru a sti unde merge totul.

  1. O sarcina la un moment dat

Multitasking este bine, dar sunteti in masura sa aveti o viata ordonata. S-a dovedit ca este mai productiv sa incepeti o sarcina, sa o terminati si sa treceti la alta decat sa incercati sa faceti mai multe sarcini in acelasi timp.

  1. Atingeti si salvati

Am dat deja acest sfat uneori, dar este cu adevarat eficient sa ducem o viata ordonata. Daca luati scrisorile din cutia postala, verificati-le pe loc si aruncati ceea ce nu va intereseaza. Scoateti hainele pentru a imbraca pijamalele? Orice nu este murdar, puneti direct in dulap, pentru ca daca il lasati pe scaun probabil va ramane acolo zile intregi.